Duha ve vlasech: oživte své vlasy pastelovými tóny!

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Pastelové tóny ve vlasech jsou hitem léta, rozzářit účes barvami duhy je přitom velmi snadné. Díky vymyvatelným barvám na vlasy můžete měnit barvy vlasů jako chameleon nebo si vybrat jeden odstín, který Vám vyhovuje a tím oživit vlasy třeba na celé léto. Jaké jsou tipy a triky od zkušených profesionálů z největší sítě kadeřnických salonů KLIER? Jak dosáhnout toho, aby barvy dlouho vydržely a neztrácely se před očima? „Barvení vlasů pastelovými barvami je hit tohoto léta. Barev je na trhu celá řada, nejoblíbenějšími jsou odstíny růžové, modré, zelené a šedé. Sáhnout můžete buď po spreji, který je jednorázovou záležitostí, ale zase umožňuje měnit barvy vlasů v podstatě každý den, nebo zvolit pastelový přeliv. Ten vydrží na vlasech při správné péči asi 1 měsíc,“ přibližuje možnosti Markéta Brocková ze salonu KLIER.

Barevné proužky, konečky, celé vlasy, nebo tzv. colombre

Barví se buď celé vlasy, nebo partie kolem obličeje, popřípadě konečky, které jsou ostře ohraničené a vypadají jako namočené do barvy. Můžete zvolit také barevné proužky a barvy dokonce střídat, nebo oživit vlasy barevným ombre, tzv. colombre.

Trendy je také barvení ve vrstvách. Pokud si např. v práci nemůžete dovolit odvážné barvy, ale na letní party či grilování chcete s pastely ve vlasech zazářit, můžete zvolit maskovací metodu. „Vrchní partie vlasů může zůstat přirozená a barevná duha se rozzáří až ve druhé vrstvě. Při šikovném vyčesání vlasů nebo jejich natočení do loken se ukáže vaše hravé a rebelské já,“ doporučuje Markéta Brocková.

Blondýnky mají barvení snazší, barva na odbarvené nebo blond vlasy chytá lépe. U brunetek je většinou nezbytné lehké odbarvení vlasů a až potom se nanáší pastelové tóny. Možností je celá řada a záleží v podstatě jen na kreativitě a odvaze. Blondýnky nejčastěji volí pudrovou růžovou, modrou nebo lehkou zrz. Růžová barva je v oblibě i u tmavovlásek, další oblíbenou barvou je fialová, modrá a zelená.

Aby pastely vydržely…

Vlasy jsou v letních měsících vystavené působením mnoha vlivů, které se podepisují na jejich kvalitě a také na trvalosti barvy. Pokud si chcete nový odstín udržet co nejdéle, měla byste zvolit pro péči o vlasy letní řadu produktů, která obsahuje UV filtry a zabraňuje předčasnému vymytí barvy.

Ani muži nezůstávají pozadu

Módnímu trendu pastelových barev podlehli také muži. Ti většinou volí odstíny šedé a kovové. Nejčastěji si tónují konečky vlasů nebo vrchní partie.

Tip pro blondýnky:

Blond tónování s Blond Me Instant Blushes od Schwarzkopf

Barvené spreje Instant Blushes jsou dostupné ve čtyřech odstínech: ledový, jahodový, nefritový, ocelově modrý. Tyto pastelové spreje lze použít na předzesvětlené a přirozeně blond základy – 9 a světlejší.

Fotografie

Komentáře