Salon Petra Měchurová na Designbloku

Kategorie: Top salony

Mojekrasa

#HAIRDRESSINGHE­ARTBEAT – Salon Petra Měchurová v rámci letošního Designbloku navazuje na loňské téma srdečních záležitostí a představuje nám letošní téma #HAIRDRESSINGHE­ARTBEAT,​ které symbolizuje tlukot kadeřnického srdce. Téma se tak propojuje s celkovým pojetím Desingbloku 2016, kterým je Sport.

Naše vášeň pro vlasy nám zvyšuje srdeční tep, naše vytrvalost nás udržuje v dobré kondici, stejně jako vrcholoví sportovci neustále cvičíme a trénujeme abychom byli nejlepší. Vyhráváme jen s dobrým týmem a podporou okolí!”

HD/HEARTBEAT

Je název autorského projektu, který vizualní umělkyně Veronika Drahotová připravuje speciálně pro Salon Petry Měchurové. Jedná se o prostorovou instalaci na téma „#HAIRDRESSIN­GHEARTBEAT”, ta formálně navazuje na nejnovější sérii prací Veroniky Drahotové nazvané „Hyper Flow“ a je právě vystavena v prostorách „Le Palais Art Hotel Prague“. Instalace je rozšířena o spolupráci s videoumělkyní Barborou Johansson Pivoňkovou a hitech 3D printem Adama Jecha.

Název HD//HEARTBEAT odkazuje k letošnímu tématu, #HAIRDRESSINGHE­ARTBEAT a zároveň vytváří významový posun/přesmyčku na HDTV videorežim s vysokým rozlišením.

Instalace zachycuje tlukot kadeřnického srdce, jako středobodu Salonu Petra Měchurová. Kadeřnické srdce bije pro všechny kdo jsou a kdy byli v týmu Salonu Petra Měchurová – pro klienty, partnery a spolupracovníky, pro ty jenž salon inspirují, navštěvují a nebo podporují v posledních 15 letech existence salonu v centru Prahy.

Tým, který představuje Salon Petra Měchurová letos, je složený z kreativních osobností, které se kolem salonu pohybují. Impozantní instalaci vytvořila umělkyně Veronika Drahotová v rytmu tepu kadeřnického srdce Petry Měchurové. Instalace je propojená s kreativními videi od Báry Johansson Pivoňkov. Na ně navazují projekce na 16cti I-Padech na kterých grafik Pavel Lukšan ztvárnil abstraktní verze planoucích srdcí, které jsou vytvořeny z autorských prací jednotlivých kadeřníků a doplněny hitech 3D printem od Adama Jecha z Makers Lab..

“Lidé kolem nás, jsou pro nás velmi důležití, vnímáme je jako inspiraci, kterou pak vkládáme do naší práce. Často jsou takoví lidé jako impulz, který nás posunuje v naší tvorbě. Může to být zajímavý mladý model, kterého češeme, spolupráce na kolekci prestižní módní návrhářky, nebo výstava umělkyně, která nás inspiruje v naší práci.” říká Petra Měchurová

Salon Petra Měchurová je stejně jako lokální návrháři, naším lokálním podnikem na světové úrovni, kterou stvrzuje právě prací s nejnovějšími technologiemi a spoluprací s progresivními umělci.

Téma #HAIRDRESSINGHE­ARTBEAT je tak dalším krokem, kterým salon otevírá novou éru na poli digitálních médií. Je to téma využívání nových technologií k edukaci a sdílení informací.

V rámci vernisáže na Designbloku 2016, fungovali v salonu QR kódy jejichž načtením se zobrazil text k celému projektu, sdílené fotografie a novinky zase najdeme pod hastagem #HAIRDRESSINGHE­ARTBEAT na facebooku i instagramu.

Tlukot kadeřnického srdce

#HAIRDRESSINGHE­ARTBEAT je i podtitul blogu salonu, kde se téma nakonec propojuje ve všech ohledech a umožňuje tak laické i odborné veřejnosti sledovat informace a trendy o které se s námi profesionálové ze Salonu Petra Měchurová nebojí podělit.

Fotografie

Komentáře