Hrozí nedostatek pracovních míst. Jak můžete zvednout svou cenu na trhu práce?

Kategorie: Novinky a zajímavosti

Mojekrasa

Když se o koronaviru začalo poprvé mluvit v médiích, zřejmě nikdo z nás netušil, nakolik tato pandemie změní všechno kolem nás. Nyní je už jasné i to, že ekonomické dopady budou obrovské. A s krizí přichází i nedostatek pracovních míst. Jak se ale na něco takového můžete připravit? Zvyšte svou vlastní profesní hodnotu. Odpovědí může být studium MBA.

Připravte se na budoucnost už dnes

Položme si ruku na srdce – je poměrně jedno, v jakém odvětví působíte, jakmile jednou nastane krize, dotkne se dříve nebo později všech. Některých více, některých méně. Žijeme v globalizované společnosti, kde je čím dál více obchodních a výrobních segmentů propojeno. Jak se tedy co nejlépe připravit na budoucnost, v níž pravděpodobně nastane nedostatek pracovních míst? Věříme, že nejlépe se vždy daří těm připraveným. Není to o tom pracovat za každou cenu tvrdě, ale spíše chytře a efektivně. A k tomu potřebujete to nejlepší vzdělání a stejně tak i praktické dovednosti.

Studium MBA si zakládá na praxi

Slyšeli jste už o vysokoškolském titulu MBA (master of business administration)? Toto studium je zaměřeno na široké spektrum obchodních manažerských dovedností a v praxi jej využije jak vrcholový manažer u nadnárodní firmy, tak i někdo, kdo působí v menší firmě nebo dokonce jako freelancer.

Prestižní studium MBA nabízí i pražská Cambridge Business School. Své znalosti a zkušenosti vám zde předají renomovaní odborníci v jednotlivých oblastech, ať už jde o management, PR nebo třeba obchodní právo.

Za jeden rok máte hotovo

Studium MBA se zaměřuje zejména na využití získaných znalostí v praxi. Jeho standardní délka je 1 rok a během něj se v budově školy setkáte jen čtyřikrát. Zbylá část studia probíhá na bázi samostudia – všechny materiály vám jsou zpřístupněny online a vy si sami zvolíte tempo a časový harmonogram.

Aktuálně si na Cambridge Business School můžete vybrat ze 13 studijních programů v českém jazyce a jednoho v angličtině. Vítáni jsou ale samozřejmě i studenti ze Slovenské republiky. Není od věci zmínit, že 98 % absolventů Cambridge Business School zdejší studium MBA osobně doporučuje.

Obory pro dnešní svět

Studijní programy MBA se tady zaměřují na obory, které jsou v dnešní společnosti a byznysu zvláště hodnotné. Oblíbený je například program Sales management, který absolventům předá znalosti ze světa obchodu a naučí je efektivně jednat a dosahovat výsledků. Nechybí pak ani úzce zaměřené programy, jako jsou Marketing a Public Relations, Real Estate nebo Management ve zdravotnictví.

Začít s přípravou na budoucnost můžete ještě dnes. Vyplnění přihlášky vám nezabere více než pár minut.

Komentáře