Indonéské masáže – dotek ráje?

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Cítíte se poslední dobou unavení, bez energie a chuti do života? Chcete vyzkoušet masážní techniku, díky níž zapomenete na starosti všedního dne? Nebo chcete někoho blízkého překvapit originálním dárkem? Darujte mu poukázku na indonéskou masáž! Chcete se dozvědět o tomto druhu masáží více? Zajímá Vás, kde má původ a jaké má její provedení na naše tělo účinky?

Kde vznikly?

Pro obyvatele Indonésie byly masáže vždy běžnou součástí života, Indonésie je kolébkou mnoha typů a variací masážních technik, Indonésané věří, že pravidelné provádění masáží má ozdravné a omlazující účinky. Pokud byste se rozhodli pro tradiční kompletní indonéskou masážní proceduru, můžete se těšit na masáž celého těla, peeling, díky němuž se Vaše pokožka zbaví odumřelých buněk a nečistot, zábal celého těla a závěrečnou příjemnou masáž.

Lidé byli stvořeni k tomu, aby si užívali dotyků…

Dotyk je asi pro většinu z nás jedním z nejosobnějších prožitků, jde o nejintenzivnější zkušenost našich smyslů. Pokud bychom srovnali to, jak se Jihoameričané či Asiaté dotýkají s tím, jak se dotýkají navzájem Evropané, pravděpodobně bychom došli k závěru, že evropské chování je spíše založeno na chladném taktním držení odstupu, které však ochuzuje naše smysly. Na rozdíl od chladného evropského přístupu považují Asiaté dotyk za naprosto přirozenou součást života.

Proč indonéské masáže a jak hluboko budu muset sáhnout do kapsy?

  • indonéské masáže Vám pomohou zapomenout na starosti všedního dne
  • můžete se těšit na pohodu, klid a relaxaci
  • na chvíli se budete moci věnovat pouze sobě, svým myšlenkám
  • budete se soustředit pouze na velmi příjemný prožitek, nic Vás nebude rušit
  • indonéská masáž Vám přinese dokonalé uvolnění po jakékoliv psychické či fyzické zátěži

Za hodinu jávské masáže zaplatíte kolem 900 Kč, hodina bunaken masáže je stejně finančně náročná, tropická bali masáž Vás taktéž přijde cca na 900 až 1000 Kč, ceny jsou pouze orientační, v rámci republiky se můžete setkat s různým cenovým rozpětím.

Jaké jsou typy indonéských masáží?

  • jávská masáž – tradiční jávská masáž má dlouhou tradici, je prověřena staletími. Díky tlakové technice dochází k příjemnému uvolnění svalů i kloubů. Palce maséra krouživými pohyby uvolňují svaly, lymfatický systém je stimulován a povzbuzen. Silný palcový tlak je později doplněn tlakem dlaně, tato masáž přivolává spánek, navozuje pocit dobré nálady, celkově blahodárně působí na naši kondici, regenerace našeho těla bude posílena.
  • bunaken masáž – při této masáži je použit kokosový krém, takže je bunaken masáž vhodná i pro ty, kteří se trápí velmi citlivou pletí. Tento druh masáže pomáhá především v situacích, kdy se kyselina mléčná hromadí v našich svalech, a tak způsobuje nevítanou nepříjemnou křeč. Masáž pomáhá při dodávce kyslíku ke svalům, redukuje se oxid uhličitý.
  • masáž kameny – je výborným způsobem, jak tělu poskytnout dokonalou relaxaci, uvolnění úponů šlach a samozřejmě i svalů, tato masáž patří k nevšedním masážním zážitkům, dokonce dokáže zlepšit krevní oběh. Tato masáž spočívá v tom, že se na různé části těla přikládají kameny různých velikostí, které jsou zahřáté na určitou konkrétní teplotu, jejich příjemným hladkým povrchem je masírováno celé tělo.
  • tropická bali masáž – jak už název napovídá, tato masáž pochází z ostrova Bali, tato technika dokáže zlepšit krevní oběh i metabolický systém, posiluje se imunitní systém. Po bali masáži budete moci klidněji spát a celkově se budete cítit lépe, nabiti energií.

Nezapomínejte na to, že masáže nejsou vhodné pro těhotné ženy a mladistvé mladší patnácti let.

Vyzkoušeli jste indonéské masáže? Jaké jsou Vaše dojmy a pocity? Podělte s námi o Vaše zkušenosti!

Komentáře