Jak mít řasy dlouhé jako smetáky?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Neobdařila vás příroda dlouhými řasami? Pak by se zrovna vám mohla hodit nová technika, díky které vám řasy povyrostou a zahustí se. Jde o způsob permanentní, takže není nutno si řasy každý den aplikovat a poté sundavat. Nové husté řasy by vám měly vydržet dokonce až několik měsíců!

Řasy se prodlužují na mnoha místech

Prodloužení vlasů je poměrně standardním úkonem, který dnes nabízejí již v mnoha různých studiích, i když pomlčme s jakým úspěchem a na jaké úrovni. O něco mladší je metoda prodlužování řas. Řasy sice nejsou něčím, čeho byste si na rozdíl od vlasů všimli hned na první pohled, ale přesto jde o něco, co váš vzhled maximálně zatraktivní. Krásné řasy zvětší oči, pohled zintenzivní a zkrátka s nimi každý vypadá o sto procent lépe.

Pokud nemáte dlouhé vlasy od přírody a jaksi není pořádně nač aplikovat řasenku, můžete si je nechat prodloužit a zahustit. Řasy se prodlužují již od padesátých let, ale technika byla poměrně dlouhou dobu tajná a určená pouze pro hollywoodské hvězdy, než si našla cestu i mezi nás, obyčejné smrtelníky. Dnes se na tuto techniku můžete objednat do některého ze salónů, kde ji provádějí a vyšetřit si zhruba dvě hodiny času a několik tisíc korun.

Aplikace nebolí

Řasy se prodlužují tak, že ležíte na lůžku, takže aplikace nebolí, naopak, může se jednat o příjemnou relaxaci. Jediné, co by vám mohlo malinko vadit, je velmi slabý zápach lepidla, který můžeme přirovnat k použití odlakovače, či laku na vlasy. A to jistě snese každá z nás! Před aplikací řas byste neměla použít řasenku, nebo budete dokonale odlíčena. Pokud používáte kontaktní čočky, budete je muset před aplikací vyjmout. Nemůžete chtít nemožné. Řasy lze prodloužit o třetinu až polovinu délky pravé řasy. Žádosti o delší řasy jsou přísně posuzovány, protože by se taková aplikace nemusela podařit.

Prodlužují se pod mnoha názvy

Samotné techniky prodlužování řas mají mnoho různých názvů. Většinou však spočívají v tom, že se na vaše vlastní řasy aplikují řasy umělé, z různých syntetických materiálů. Řasy jsou speciálně tvarované a vždy by měla jít jedna řasa umělá na jednu řasu vaši. Řasy se lepí pomocí zdravotně nezávadného lepidla. Aplikované řasy jsou lehké, měly by dokonale splynout s vašimi pravými řasami, takže byste si je později neměla vůbec uvědomovat. Takové řasy není nutné ani nijak líčit a jsou velmi efektní. Řas se vyrábí mnoho různých druhů, od těch, které vypadají naprosto přirozeně, až po řasy, které jsou hodně extravagantní a třeba barevné.

Po aplikaci

Poté, co jsou vám aplikovány nové řasy, je třeba se o ně dobře starat. Jednak jde o investici za poměrně dost peněz a jednak nemají bohužel takovou trvanlivost jako řasy pravé. Bezprostředně po aplikaci, tedy do dvou hodin, byste neměli řasy nějak máčet, či zamezit jejich styku s párou. Takže si obličej nemyjte, nechoďte do bazénu, nebo páry. Lepidlo by to totiž nemuselo vydržet. Pokud si později budete mít obličej, nedrhněte si oči, ale pouze je jemně osušte.

Na umělé řasy je také třeba používat speciální řasenku a další přípravky. Každé ráno by se měly pročesávat speciálním kartáčkem. Umělá řasa by měla mít jinak běžnou výdrž kolem sto dnů a měla by vypadnout spolu s řasou pravou. Může však vypadnout kdykoliv dříve, vinou nesprávného zacházení. Proto se doporučuje chodit na pravidelné kontroly po 3 – 4 týdnech a případně si nechat řasy doplnit. Některé salóny dokonce nabízejí první doplnění řas zdarma.

Kdo Vám řasy prodlouží?

Komentáře