Jak na péči o prodloužené vlasy?

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Prodloužené vlasy jsou vlasy, které byly uměle prodlouženy různými metodami, jako je prodlužování vlasů, vlasové vazby nebo paruky. Používání prodloužených vlasů je oblíbeným způsobem, jak dosáhnout požadované délky, objemu a stylu vlasů. Je však důležité o prodloužené vlasy správně pečovat, aby vypadaly zdravě a krásně. Péče o prodloužené vlasy může být výzvou, ale správnou péčí a údržbou můžete udržet vlasy zdravé a krásné. Zde je několik tipů pro péči o prodloužené vla­sy:

Jemně kartáčujte: Kartáčování prodloužených vlasů může být náročné, protože jsou náchylnější k zacuchávání a uzlům. Pomocí hřebenu se širokými zuby nebo rozčesávacího kartáče jemně odstraňte zacuchání, začněte u konečků a postupujte až ke kořínkům. Buďte jemní a nespěchejte, abyste si vlasy nepoškodili.

Chraňte své vlasy před teplem: Tepelné stylingové nástroje, jako jsou žehličky a fény, mohou způsobit poškození prodloužených vlasů. Před stylingem použijte sprej s tepelnou ochranou a snažte se vyhnout každodennímu používání tepelných stylingových nástrojů. Pokud musíte použít tepelné stylingové nástroje, udržujte nízkou teplotu a použijte tepelnou ochranu.

Vyhněte se upnutým účesům: Pevné účesy, jako jsou copánky a drdoly, mohou způsobit napětí ve vlasech, což vede k lámání a poškození. Snažte se co nejvíce vyhýbat upnutým účesům a vsaďte raději na volné, jemné styly.

Používejte šetrné přípravky: Vybírejte přípravky pro péči o vlasy, které jsou jemné a bez agresivních chemikálií, jako jsou sulfáty a alkohol. Zvláště užitečné mohou být produkty, které jsou vytvořeny speciálně pro prodloužené vlasy, protože jsou navrženy tak, aby pomáhaly chránit a hydratovat vlasy.

Pravidelně hluboká hydratace: Prodloužené vlasy jsou často sušší a náchylnější k lámání, takže je důležité pravidelně vlasy hloubkově upravovat. Alespoň jednou týdně používejte hloubkovou kondicionační kúru, která vlasům pomůže hydratovat a posílit je.

Pravidelně zastřihávejte vlasy: Pravidelné zastřihování je důležité pro udržení zdravých vlasů, protože pomáhá odstraňovat roztřepené konečky a zabraňuje dalšímu poškození. Snažte se vlasy zastřihávat každých 6–8 týdnů, aby vypadaly co nejlépe.

Vyhněte se přílišné manipulaci s vlasy: Přílišná manipulace s vlasy, jako je neustálé dotýkání se, kartáčování nebo úprava vlasů, může způsobit poškození a vést k lámání. Pokuste se omezit množství manipulace a manipulace s vlasy, abyste je udrželi zdravé.

Dodržováním těchto tipů můžete pomoci udržet vaše prodloužené vlasy zdravé a krásné. Pokud máte nějaké obavy o zdraví svých vlasů, vždy je nejlepší poradit se s vlasovým stylistou nebo kadeřníkem ohledně použití vhodné profesionální vlasové kosmetiky.

Fotka od HEON CHANG z Pixabay

Komentáře