Jak propagovat mobilní salón? Vyzkoušejte sociální sítě!

Kategorie: Pro odborníky

Mojekrasa

Provozujete mobilní kosmetický salón? Poskytujete kosmetické či kadeřnické služby, líčení nebo poradenství klientkám u nich doma? Líčíte na akcích a festivalech? Stejně jako klasické salóny potřebujete o svých službách dát vědět i vy. Jak? Máme pro vás 3 základní tipy, jak na propagaci mobilního salónu pomocí sociálních sítí.

Jak postupovat, aby sociální síť byla užitečným nástrojem a důležitým pomocníkem či zdrojem příjmů?

Vyšperkujte svůj profil na sociálních sítích

Máte svůj profil na Facebooku? A jak s ním pracujete? Pokud jednou za čas zveřejníte příspěvek o tom, že existujete, a slušně požádáte svých několik málo fanoušků, aby vás kontaktovali, pravděpodobně velkou díru do světa (ať už toho skutečného, nebo toho na sociálních sítích) neuděláte. Pojďte na to od lesa a pracujte s obsahem, který vaše publikum ocení a který vy dobře znáte.

Jak na to?

Pro začátek vyšperkujte svůj profil. Doplňte kontaktní údaje, napište, kdo jste, co děláte a na co se specializujete. K tomuto účelu slouží především sekce Informace, kterou najdete na pravé straně vaší stránky. Nezapomeňte zdůraznit, že provozujete salón nikoliv klasický, ale mobilní, a napište několik výhod, které tento typ služby fanouškům přináší.

Také slaďte úvodní a profilovou fotografii, a pokud název stránky nekoresponduje s tím, co děláte, nebo je nic neříkající, popřemýšlejte nad jeho změnou. Měl by na první pohled dávat znát, o čem vaše služba je.

Poznejte svou cílovou skupinu

Ve chvíli, kdy jste svůj profil na sociálních sítích zakládala, možná jste (jako spousta jiných) jásala nad tím, že se objednávky jen pohrnou. A možná jste velmi brzy zjistila, že skutečnost je jiná a Facebook sám od sebe negeneruje vůbec nic.

Musíte s ním pracovat a svým fanouškům za jejich přízeň něco nabídnout. Co? Například obsah, který chtějí konzumovat. V zjištění, o jaký obsah se jedná, pomůže tvorba klasické obrazu vaší typické zákaznice (takzvaná persona).

Jak na to?

Než začnete, posaďte se a na papír si sepište vše, co víte o svých klientkách. Jaké to jsou ženy? Kde bydlí? Kde nejčastěji pracují? Mají děti? Proč využívají služby mobilního salónu a ne klasické, kamenné provozovny? Z informací, které máte k dispozici, vytvořte obraz vaší typické klientky. Gratulujeme, máte personu. Kdykoliv pak budete tvořit příspěvek, přemýšlejte nad tím, zda má šanci vaši personu zaujmout.

Vytvořte jednoduchý obsahový plán a publikujte

Být spontánní je fajn, ale jen někdy. V případě sociálních sítí se stejnou měrou vyplatí držet se stanoveného plánu. Takový postup totiž eliminuje chvíle, kdy sedíte u počítače a marně si lámete hlavu nad tím, co tam dneska „hodit“.

Jak na to?

Vaše příspěvky by měly pobavit, poučit nebo prodat. Případně reagovat na aktuální dění. V případě mobilního salónu by rovněž měly vysvětlit jeho výhody oproti klasické kamenné provozovně. Vyhněte se koťátkům, pejskům či obsahu, který s vaší činností vůbec nesouvisí. Publikovat třikrát denně nemá smysl (většinou), naopak jedenkrát za měsíc je málo. Optimální je zaměřit se na dva příspěvky týdně a ty úspěšné propagovat (byť jen malou částkou).

A nezapomeňte se zmínit, jaké má výhody mobilní salón pro klientky. Jakými službami se odlišujete od konkurenčních salónů? Ušetříte čas pracovně vytíženým ženám? Přijdete domů k imobilním klientkám? Navštěvujete maminky s malými dětmi, které by jinak musely vzít potomky s sebou? Využíváte online rezervační systém, aby si vás klientky mohly samy objednat? Rezervace jsou možné i přímo přes Facebook. Uveďte to.

Už víte, jak na to? Začít můžete už dnes!

Komentáře