Jak zmírnit příznaky celulitidy

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

I Vás postihla celulitida a chcete se jí zbavit? Hledáte různé způsoby jak ji omezit? Náš článek Vám přináší informace o všech dostupných technikách boje proti celulitidě.

Podíváme se na to, jak jsou tyto techniky efektivní a na nejlepší domácí i komerční prostředky, které v boji proti celulitidě existují. Abychom mohly zmírnit celulitidu, musíme vědět, co vlastně celulitida je. Celulitida vzniká, když spojovací tkáň vyvíjí tlak na tuk. Pohmožděný tuk následně vytváří tukové boule pod pokožkou.

Můžete se celulitidy zbavit natrvalo?

To je jedna z nejčastějších otázek, na kterou se ženy v souvislosti s celulitidou ptají. Odpověď na tuto otázku je: ne, celulitidy se natrvalo nezbavíte. Pomocí různých typů ošetření a produktů, které pomáhají v boji s tímto stavem pokožky, však můžete její důsledky zmírnit.

Je známo, že tuto pohromu nemůžete úplně eliminovat. Určité postupy mohou zredukovat vzhled celulitidy na těle o 1 nebo 2 stupně. Používání speciálních produktů a některé ošetření pleti mohou sloužit jako začátek pro minimalizaci vzhledu celulitidy. Na začátku léčby je dobré vědět, jak se celulitida vyvíjí, odtud se můžete pohnout k efektivním výsledkům.

První faktor, který způsobuje celulitidu je velké množství smrštěných tukových buněk v podkožním tkanivu. Tyto tukové buňky je potřeba oddělit např. pomocí lymfatické drenáže.

Druhým faktorem je akumulace toxinů v těle, která je také částečně zodpovědná za rozvoj celulitidy. Tělo musí být schopné redukovat a zbavit se lymfatického odpadu a toxinů, které vyprodukuje. Musí se zlepšit pružnost pokožky. Toho můžeme dosáhnout, když se spojovací tkáně prodlouží a natáhnou. Pokud chcete uspět v boji s celulitidou, musíte kontrolovat rovnováhu hormonů a dodržovat pravidelnost ve Vašem konání.

Odstranění celulitidy

Pro boj s celulitidou existuje spousta dostupných ošetření. Pro nejlepší výsledky je vždycky dobré zvolit přístup založený na více metodách boje s celulitidou. To Vám zaručí účinek každého produktu a znásobí jej ve Váš prospěch.

4 snadné způsoby jak zmírnit celulitidu

Redukce celulitidy je proces, který musí být, pokud chcete poznat výsledky, prováděn na 100%. Všechno co potřebujete je čas, snaha a vytrvalost. Hlavním nástrojem v boji proti celulitidě je dieta. Vaše strava je zodpovědná za to, jak se tělo chová v každodenním životě.

Snižte kalorický příjem: Pokud máte celulitidu měly byste se snažit jíst méně. To Vám pomůže i v úbytku váhy. Když zhubnete, zmenší se Vám také tukové zásoby. Tyto zásoby tuku jsou částečně zodpovědné za nárůst a rozvoj celulitidy. Pokuste se dosáhnout cíle 1,200 – 1,500 kalorií denně, k tomu Vám pomůže větší konzumace zeleniny a ovoce a jídel s malým obsahem tuků a vysokým obsahem proteinů.

Zmírněte zadržování tekutin v těle: Výzkumy prokázaly, že oblasti celulitidy mají větší množství buněk přitahujících vodu. Pokud má Vaše tělo přebytek tekutin, tak si kapalina sama k těmto buňkám najde cestu, což má za následek zvýšené otékání těchto oblastí a tím i celulitidy. Tipem k redukci zadržování tekutin je snížit příjem sodíku a vypít 8 sklenek vody denně pro pročištění organismu.

Zahrňte do diety víc antioxidantů: Stěny a výplň tukových buněk obsahuje kolagen. Kolagen se rychle ničí volnými radikály, které tělo přijímá od znečišťovatelů. Volné radikály způsobí, že kolagen začne být tuhý a zmenší se. To pak způsobuje těsnější natahování kůže přes zásoby tuku, vzhled celulitidy je pak výraznější. Pokud konzumujete stravu bohatou na antioxidanty, které jsou obsaženy např. v ovoci a zelenině, pomůže Vám to v boji proti volným radikálům. 5 porcí ovoce a zeleniny by mělo tělu dodat správnou dávku antioxidantů.

Redukujte toxiny: Také vnější faktory způsobují rozvoj celulitidy. Omezení příjmu kávy, alkoholu, nasycených tuků, cukru a cigaret přispějí k minimalizaci výskytu toxinů. Toxiny jsou zodpovědné za uvolnění volných radikálů, které způsobují v těle zmatek. Tyto složky také zatěžují lymfatickou síť, která zbavuje tělo toxinů. Když lymfatický systém nepracuje efektivně, tak se vytváří tkaniva, která se přilepí na stěny tukových zásob a dělá je hrubšími. Ty pak vyvíjí tlak na tuk a tlačí ho dál k povrchu pokožky, to opět zvýrazňuje vzhled celulitidy.

Potraviny, které bojují proti celulitidě: Vaše proticelulitidová dieta by měla obsahovat hodně ovoce a zeleniny, které v boji proti celulitidě pomáhají.

Mohlo by vás zajímat

Komentáře