Jaký druh pleťového oleje je pro vaši pleť vhodný a kdy je používat?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Trápí vás normální, aknózní, smíšená, suchá nebo zrelá pleť? Pleťové oleje jsou skvělým prostředkem pro péči o pleť. Mohou poskytovat výživu, hydrataci a ochranu, ale vybrat ten správný olej pro vaši pleť může být poněkud záludné. Zde je několik tipů, které vám pomohou vybrat ten nejvhodnější druh pleťového oleje pro vaši pleť.

  • Normální pleť: Pokud máte normální pleť, můžete použít jakýkoli druh pleťového oleje. Vybrat můžete mezi oleji s nízkým stupněm mastnosti, jako je olivový, slunečnicový nebo mandlový olej. Tyto oleje jsou lehčí a hydratují pokožku, aniž by ji zatěžovaly.
  • Aknózní pleť: Pokud máte aknózní pleť, je důležité, abyste vybrali olej s nízkou mírou mastnosti. Vyzkoušejte olej z hroznových jader, jojobový olej nebo olej z pupalky. Tyto oleje mají mírnou texturu a rychle se vstřebávají do pokožky.
  • Smíšená pleť: Pro smíšenou pleť jsou ideální oleje s vyšším stupněm mastnosti, jako je sezamový nebo kokosový olej. Tyto oleje jsou skvělé pro hydrataci oblastí, které jsou suché, a zároveň absorbují přebytečný maz z oblastí, které jsou mastné.
  • Suchá pleť: Pokud máte suchou pleť, vyberte si olej s vyšším stupněm mastnosti, jako je avokádový, kukuřičný nebo lískový olej. Tyto oleje intenzivně hydratují pokožku a pomáhají jejímu zklidnění.
  • Zralá pleť: Pro zralou pleť jsou vhodné oleje bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály, jako je olej z granátového jablka nebo olej z ostružinových semínek. Tyto oleje jsou bohaté na látky s antioxidačními účinky, které pomáhají obnovovat a zpevňovat pokožku.

Používejte pleťové oleje dvakrát denně, po čištění a tonizaci pleti. Nezapomeňte je lehce vmasírovat do pokožky, aby se lépe vstřebaly.

Komentáře