Kadeřníkem roku 2019 se stala Leona Michalová

Kategorie: Kadeřník roku

Mojekrasa

Letošní vítěz soutěže CZECH & SLOVAK HAIRDRESSING AWARDS byl představen tuto sobotu na slavnostním Galavečeru ve Foru Karlín. Vítězkou se stala Leona Michalová, která získala titul Kadeřník roku 2019. V pražském Foru Karlín proběhlo v sobotu 16. listopadu 2019 slavnostní vyhlášení výsledků kadeřnické soutěže Czech & Slovak Hairdressing Awards.

Již po šestnácté odborná porota rozhodla o vítězi titulu Kadeřník roku a pomyslného kadeřnického Oscara slavnostně předala Leoně Michalové. Titul tak putuje od Igora Sedláka, vítěze z roku 2017.

nominovaných kadeřníků vybrala nezávislá mezinárodní porota složená z deseti odborníků vítěze jednotlivých kategorií. V odborné porotě zasedly kadeřnické hvězdy nejen z České republiky, ale i Holandska, Velké Británie, Ruska a Polska. V porotě nechyběli ani zástupci světa módy. Celkem bylo nejlepším kadeřníkům v jednotlivých kategoriích uděleno třináct cen a cena hlavní. Tu vybrala porota z dvaceti pěti finalistů, kteří byli nominováni v kategoriích Dámský a Pánský komerční účes.

O Ceně tisku ČR a SK rozhodla jedenáctičlenná novinářská porota složená ze zástupců lifestylových a odborných českých a slovenských titulů. O dvou Cenách veřejnosti pro Českou a Slovenskou republiku rozhodli lidé ve veřejném online hlasování.

Kadeřníkem roku 2019 se stala Leona Michalová ze Salonu Robert Starý, která se svojí černobílou kolekcí zvítězila i v kategorii Dámský komerční účes Praha. Leona zahájila svojí kadeřnickou dráhu v roce 2006 a v minulosti už byla několikrát v soutěži Czech & Slovak Hairdressing Awards nominovaná. V nedávné době Leona Michalová utrpěla vážný úraz a nepříjemný zážitek se promítl i v její děkovné řeči: „Nevím, co na to říct. Jsem hrozně šťastná, protože se mi teď v životě nestaly moc hezké věci a tohle to úplně obrátilo o sto procent naruby. Musím říct, že mi to dodalo strašně moc energie. Chtěla bych vám všem říct, že cokoli se vám v životě stane, tak to není konečná, ale začátek, odrazový můstek dojít si někam, kam opravdu chcete.“

Pro stejný salon získal vítězství i Jiří Prágr v kategorii Pánský komerční účes. Právě o tuto kategorii byl letos ve srovnání s předchozími ročníky obrovský zájem a konkurence byla opravdu vyrovnaná.

Tři ceny putovaly i do plzeňského Salonu RT. Dvě z nich získala Romana Topinková, která obhájila své vítězství z minulého ročníku v kategorii Dámský komerční účes Čechy a letos k tomu přidala i vítězství v kategorii Avantgarda. Její kolegyně Lucie Maříková získala cenu Objev roku, kterou mohou vyhrát kadeřníci do 21 let nesoutěžící v jiné kategorii. Své vítězství z minulého ročníku v kategorii Dámský komerční účes Slovensko obhájil i Igor Sedlák.

Další dvě ceny odborné poroty získal Salon Michala Zapoměla a to díky vítězné práci Marcely Krausové v kategorii Kolorista roku. Celý soutěžní tým ze Salonu Michala Zapoměla získal Cenu Tým roku.

Cenu za Dámský komerční účes Morava získala Lenka Gorčíková z břeclavského Hair Studia Piel. Cenu tisku pro Českou republiku si odnesl Martin Tyl z New You a pro Slovenkou republiku Jana Čížková z bratislavského ONE beauty & care. Uděleny byly také dvě Ceny veřejnosti, kterou pro Českou republiku získal Jiří Kožíšek z Hair Art Jiřího Kožíška a pro Slovensko Miroslava Kulová z Vlasového štúdia Marilyn.

I tentokrát se do soutěže zapojilo mnoho skvělých kadeřníků, za které mluví vynikající výsledky jejich práce a inspirativní nápady. Martina Slámová, PPS Manažerka Schwarzkopf Professional a zároveň organizátorka soutěže celý ročník shrnuje: *„Schwarzkopf Professional přinesl 16. ročník soutěže CZECH & SLOVAK HAIRDRESSING AWARD v plné kráse a jasu, jaký tato soutěž má již řadu let. V této prestižní kadeřnické soutěži se nám snoubí skvělé práce kadeřníků na světové úrovni s velkou ctižádostí a nasazením. Kadeřnické práce, které jsme letos měli možnost vidět jsou prostě IN. Porota hodnotila velký počet kolekcí a rozhodování nebylo vůbec jednoduché.

Kolekce v jednotlivých kategoriích byly velice vyrovnané a samotní porotci z řad kadeřníků či stylistů velmi oceňovali jejich precizní provedení a nápaditost. Mám radost z účasti zavedených jmen, ale stejně tak se nám do soutěže zapojují jména nová, která se svým kadeřnickým uměním dostávají také na výsluní.”*

Slavnostní večer se nesl v odlehčené atmosféře, o kterou se postarala vtipná a skvěle sehraná moderátorská dvojice Iva Pazderková a Lukáš Pavlásek. Celý program předávání cen zpestřilo hudební vystoupení zpěvačky Debbie, tanečně akrobatická show a dvě velkolepé kadeřnické show: Essential look show a show Kadeřníka roku 2017 Igora Sedláka s názvem „KAM KRÁČAŠ, SVET?“. Technologický tým Schwarzkopf Professional představil Essential look show 2/2019, která přinesla pohled do módního světa a ukázala trendy Clash Colour, Urbaganza a Texture tension se skvělými účesy.

Celý slavnostní galavečer byl oslavou kadeřnického umění, krásy, kreativity prezentované těmi nejlepšími kadeřníky z České a Slovenské republiky. Tuto mimořádnou kadeřnickou událost si nenechali ujít ani veřejně známé osobnosti. Na večeru zářila členka odborné poroty, top modelka Pavlína Němcová, Filip Vaněk, Monika Marešová, Leoš Mareš, Jitka Čvančarová, Sára Sandeva, Karolína Chomisteková, Nikol Moravcová a další.

Kolébkou soutěže Hairdressing Awards je Velká Británie a její historie sahá až do roku 1985. Nyní se soutěž koná v řadě dalších zemí a všechny se řídí stejnými soutěžními pravidly. Soutěž je založena na anonymním hodnocení zaslaných fotografiích.

Soutěž Czech & Slovak Hairdressing Awards se koná v současné podobě každé dva roky a vždy vynese na výsluní toho nejlepšího kadeřníka nebo kadeřnici. „Česká a Slovenská republika patří svými kadeřnickými pracemi zaslanými do soutěže ke špičce a obstojí i ve srovnání s ostatními soutěžemi Hairdressing Awards, pořádanými Schwarzkopf professional na celém světě. Naši kadeřníci jsou trendoví a také trendy vytvářejí,“ upozorňuje na výjimečnost soutěže Czech & Slovak Hairdressing Awards Martina Slámová ze Schwarzkopf Professional, divize profesionální vlasové kosmetiky společnosti Henkel, která je sponzorem a organizátorem soutěže.

Schwarzkopf Professional je partnerem kadeřníků již 120 let. Věří ve sdílení společné vášně – vášně pro vlasy.

CZECH & SLOVAK HAIRDRESSING AWARDS 2019

Objev roku – Lucie Maříková SALON RT (Plzeň)

Dámský komerční účes Praha – Leona Michalová SALON ROBERT STARÝ (Praha)

Dámský komerční účes Čechy – Romana Topinková SALON RT (Plzeň)

Dámský komerční účes Morava – Lenka Gorčíková HAIR STUDIO PIEL (Břeclav)

Dámský komerční účes Slovensko – Igor Sedlák SALON IGOR SEDLÁK (Prešov)

Pánský komerční účes – Jiří Prágr SALON ROBERT STARÝ (Praha)

Avantgarda – Romana Topinková SALON RT (Plzeň)

Kolorista roku – Marcela Krausová SALON MICHAL ZAPOMĚL (Praha)

Cena tisku ČR – Martin Tyl NEW YOU (Praha)

Cena tisku SK – Jana Čížová ONE BEAUTY & CARE (Bratislava)

Cena veřejnosti ČR – Jiří Kožíšek HAIR ART JIŘÍ KOŽÍŠEK (Kladno)

Cena veřejnosti SK – Miroslava Kulová VLASOVÉ ŠTÚDIO MARILYN (Spišská Nová Ves)

Tým roku – SALON MICHAL ZAPOMĚL

KADEŘNÍK ROKU – LEONA MICHALOVÁ SALON ROBERT STARÝ

Další informací najdete na vasenprovlasy­.cz/kadernik-roku a také na schwarzkopfpro.com a henkel.com/press.

Fotografie

Komentáře