Krásné vlasy po probuzení

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Upravit si ráno vlasy tak, aby nevypadaly jako vrabčí hnízdo, se někdy může zdát jako nadlidský výkon. Pokud však budete dodržovat pár základních pravidel, neměla by Vám ranní úprava účesu zabrat více než pár minut. Na doporučení, jak na ranní neposedné vlasy, jsme se zeptali odbornic z kadeřnictví KLIER, největší sítě kadeřnických salonů u nás. Markéta Brocková ze salonu KLIER a Martina Malinová ze salonu CUT and COLOR přináší několik užitečných rad, díky kterým nebudete ráno v koupelně ztrácet čas, a přesto budete odcházet s krásnou hřívou.

Tipy na rychlou ranní úpravu vlasů od Markéty Brockové ze salonu KLIER

Vlasy si myjte raději ráno

U večerního mytí vlasů není jistota, že vydrží krásné do rána.  A s mokrými vlasy není dobré chodit spát vůbec.  Pokožka hlavy by se mohla při spaní zapařit a začne vznikat nepříjemná plíseň.

Zapletené copy na noc? Raději ne!

Copy na noc bychom měli zaplétat pouze dětem, v noci se jim vlasy nebudou tolik cuchat a ráno je můžou mít zlehka vlnité. U dam s extrémně dlouhými vlasy doporučuji pouze lehký culík, který je volný u pokožky. Nikdy bychom totiž neměli zapomínat na volné dýchání pokožky hlavy.

Když ráno nestíháme…

Pokud ráno nestíháte vlasy umýt a vysušit do požadovaného tvaru, sáhněte po vlasovém pudru nebo po suchém šamponu ve spreji. Pudr nebo suchý šampon aplikujeme vždy k vlasové pokožce, klidně hlavou dolů, vlasy poté pročešeme a upravíme do požadovaného účesu.

Tipy od Martiny Malinové ze salonu Cut and Color

Regenerujte vlasy přes noc

Na trhu existují noční kúry, které se nanášejí na suché a rozčesané vlasy. Maska se okamžitě vstřebá a poskytne vlasům výživu a hydrataci. Vlasy budou ráno po umytí hladké, vyživené a nebude problém je rozčesat.

Fénujete vlasy každé ráno? Volte správné přípravky

Každodenní fénování není pro vlasy až tak zatěžující, pokud však používáte vhodné přípravky na vlasy, které Vám doporučil kadeřník. Důležité je nezapomínat na termoochranu. Pokud si vlasy žehlíte, rozhodně se vyplatí investovat do kvalitní žehličky a dodržovat teplotu do 185 °C, kdy se ve vlasech ještě nepálí keratin.

Aby se vlasy dobře rozčesávaly

Ideální je vlasy na noc rozčesat a použít noční masku na vlasy, rozhodně nechoďte spát s mokrou hlavou. Druh textilie, na které spíte, nemá na stav vlasů příliš velkou roli, pouze není dobré spát na příliš drsném povrhu, v tomto případě by se vlasy mohly třením poničit.

Tipy pro rychlé rozčesávání

Pokud máte problém vlasy ráno rozčesat, použijte hydratační sprej nebo výživný olej, tyto přípravky rozčesávání usnadní.

Fotografie

Komentáře