Historie značek: Lancôme – 75 let s krásou

Kategorie: Styl celebrit

Mojekrasa

Jedna z nejznámějších světových značek Lancôme, která v současné době patří pod koncert L'Oreal, letos oslaví 75 let vzniku. Za tuto dobu dal světu hned několik legendárních parfémů a mnoho dalších prostředků, abychom se staly ještě krásnějšími.

S divokou růží ve znaku

Historie této firmy je spjata s osobou jejího zakladatele Armanda Patijeana, který tuto kosmetickou značku založil již v roce 1935. Jeho záměr byl prostý – vytvořit firmu, která by stavěla na francouzské kráse, šmrncu a eleganci a vyvážela ji do světa. Firmu pojmenoval podle jména zámku Le Château de Lancosme, který obklopovaly divoké růže. Tato květina pro změnu tvořila znak firmy. Patijean začal s výrobou parfémů a v roce 1935 jich představil hned pět. Šlo o parfémy Tendre Nuit, Bocages, Conquete, Kypre and Tropiques, které přivezl v roce 1935 na světovou výstavu do Bruselu. Sám Patijean měl tu nejlepší školu – učil se od známého parfuméra Franciose Cotyho. Patijean nezapomínal ani na to vzhled parfémů – parfémy byly plněny do flakónů od známého umělce Georgese Delhommeho a dnes jsou součástí světových sbírek.

Patijean expanduje dále

Parfémy se setkaly s kladným ohlasem a Patijeana to povzbudilo, aby expandoval do dalších oblastí – dekorativní kosmetiky a péče o pleť. Jako první šlo o krém Nutrix, který se prodává do dneška, a to s nezměněným složením. Lancôme sází na dlouholetý výzkum, takže jeho výrobky dosahují velké kvality. Lancôme se zaměřil hlavně na výzkum stárnutí pleti a přišel tak např. se světovým hitem – retinolem. Uchvacující výrobky představil Lancôme i na poli dekorativní kosmetiky. Rtěnka Rouge Absolu se vyrábí ve 40 různých odstínech, a to stále stejně až do roku 2005, kdy do ní byly přidány speciální látky. Ty působí na rty jako regenerační krém. Dalším hitem je třeba řasenka Hypnose, či vibrační řasenky s mikrooscilací, díky které je nanášení řasenky snadnější.

Lancôme a hvězdy

Již od svých začátků sázel Lancôme na spojení s krásnými ženami – se známými herečkami. V roce 1978 se jeho tváří stala nejmladší žena v historii – osmnáctiletá Carol Alt. Nejdéle se značkou Lancôme spolupracovala překrásná herečka Isabella Rossellini, a to plných 14 let, do roku 1982. další známé herečky, které spojily své tváře s Lancôme byly Juliette Binoche, Uma Thurman, Drew Barrymore a Mena Suvari. Co se mužů týká, prvním mužským „mluvčím“ u Lancôme se stal britský herec Clive Owen, který reprezentoval pánskou vůni Hypnôse Homme a řadu péče o pleť.

V současné době reprezentuje značku americká superstar – herečka Julia Roberts. A ačkoliv zakladatel značky Patijean prohlašoval, že Lancôme nemusí a nebude nikdy inzerovat, dnes tat značka patří k těm největším světových inzerentům a při přípravě svých reklamních fotografií spolupracuje s nejznámějšími světovými fotografy, jako je Peter Lindbergh, Mario Testino, Mario Sorrenti, Nick Knight, Steven Meisel, Brigitte Lacombe, Dusan Reljin and Patrick Demarchelier.

Parfémy Lancôme – mezi nejznámějšími na světě

Asi nejznámější však v portfoliu firmy zůstávají parfémy. Jde vždy o špičkové luxusní vůně, které jsou dokonale prezentovány. Za nejúspěšnější produkt firmy je považován parfém Lancôme Tresor, který dodnes patří mezi deset neprodávanějších parfémů světa. Parfém byl představen přitom v roce 1990. V současné době je jedničkou parfem Hypnose, který se prodává i v mužské edici. Jde o smyslnou vůni s dřevnatými a exotickými podtóny, která byla inspirována parfémem Magie z padesátých let.

Komentáře