Léčivky z lůna čisté přírody

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Doba dnešního moderního světa je uspěchaná a doslova napěchovaná stresem a nervozitou. Ze všech stran se na nás hrnou informace o zaručeném léku na choroby jednadvacátého století. Většinou bývají ale na chemické bázi a tudíž našemu zdraví jen těžko pomohou. Co to takhle zkusit jinak. Svěřte své zdraví do náruče přírody a vyzkoušejte některou z léčivých bylinek. Důvěra v léčivé rostliny dorůstá v poslední době obřích rozměrů a není divu. Jednadvacáté století je charakteristické návratem člověka k čistotě přírody, vyzkoušejte je i vy.

Začít můžete kdykoli a nemusíte mít ani zahrádku. Léčivé bylinky najdete v různých formách, například jako tinktura či granule.

Ulevte svým játrům

V poslední době nejdiskutovanější bylinkou je Ostropestřec mariánský. Tato bylinka se řadí mezi jednoleté nebo dvouleté bylinky a patří do čeledi hvězdnicovité. Domovem léčivky je Sředomoří, Severní Afrika a Asie. Dorůstá výšky až dvou metrů a k léčivým účelům se používá především plod a semeno ostropestřce, své uplatnění však najde i kořen a listy. Léčivou látkou ostropestřce mariánského je silymarin, jež dělá tuto bylinkou doslova pokladem. Tato léčivka bývá mnohdy nazývána jako ostrolist, bodlák či kristova koruna a účinkuje proti nejrůznějším neduhům, jako je vysoký krevní tlak a výrazně napomáhá s regenerací jater.

Aby byla lékárnička kompletní

Kromě Ostropestřce mariánského v lékárničce nesmí chybět guarana, která je též nazývána jako elixír života. Tato rostlina pocházející z hlubin Amazonie má výrazné stimulační a povzbuzující účinky a proto nesmí chybět v boji proti únavě a vyčerpanosti. K léčebným účelům je využíváno semeno této rostliny, jež obsahuje vysoký podíl kofeinu. Amazonskými domorodci je guarana využívána také jako afrodiziakum a vysoké oblíbenosti se těší u studentů nebo vysokých managerů, pro něž je důležité udržet pozornost a bdělost.

Zapomeňte na chemii a vsaďte na čistotu přírody.

Komentáře