Léto a péče o vlasy, je nevyčerpatelné téma

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Léto a péče o vlasy, je nevyčerpatelné téma. Na trhu existuje mnoho přípravků například s UV filtry, pro lesklé vlasy, proti krepatění, proti splihnutí nebo na objem, proti chlóru nebo na zesvětlení, proti soli nebo se solí… Také už se před dlouhými regály produktů začínáte ztrácet? Otázkou zůstává, co je základ pro to, abychom se svými vlasy byli opravdu spokojení ? To, že i na vlasech se projevuje celkový životní styl, je věc, na kterou musíme pamatovat především. Pokud jste ve stresu, nespíte a špatně jíte, ani ten nejzázračnější elixír vám nepomůže. My vám ale poradíme, aspoň několik základních pravidel.

01 zkracovat

I v péči o vlasy je tedy dobré přemýšlet dlouhodobě a třeba i plánovat podle ročních období. Například v létě je dobré zkracovat jak z praktického důvodu, tak z psychologického. Kratší nebo prostříhanější vlasy vám v létě uleví od horka a zároveň vám dodají pocit větší odvahy nebo svobody. Řekněme takový “efekt z Postřižin”. Další výhodou dobrého střihu a zdravých vlasů je, že pak nemusíte vymýšlet komplikované modely, budou vám stačit staré džínové kraťasy a bílé tričko a budete vypadat perfektně.

02 nebarvit

Takže, když už budete mít váš střih zkrácený nebo nový, dalším doporučením je například, pokud je to možné, na léto nebarvit, určitě ne tmavými odstíny, které by se rychle vymývaly a na sluníčku měnily odstín. V létě si můžete, pokud to jde, nechat svou přírodní barvu nebo jen přeliv tón v tónu tak, abyste podpořili svůj naturel.

03 nebo barvit o sto šest

Pokud si chcete v létě užít barevné odstíny, především pro světlovlásky jsou teď trendy pastelové odstíny, které se sice taky vymývají, ale tak že postupně blednou a vypadají stále hezky. Na konci léta, ale doporučujeme zvolnit a nechat vlasy odpočinout.

04 mytí často, ale šetrně

Častější mytí vlasů v létě má opět logické opodstatnění. Vlasy namáčíme v nevhodné vodě, hlava se nám v teplých dnech potí a bohužel se v létě i víc práší, takže je můžete mýt v podstatě denně.

Opět je základem krásných vlasů především čistota. Je také dobré myslet na to, abychom vlasy neustále nestahovali do gumičky, určitě je to v létě pohodlné, ale vlasy se tím lámou a zacuchávají. Vlasy ideálně rozčešte po koupeli, použijte péči nebo masku, vlasy vysušte ručníkem a pak třeba ještě naneste jeden z vyživujících olejíčků. Zdravým vlasům by taková péče měla naprosto vyhovovat.

05 hloubkové rituály

Přirozeně krásné vlasy by měly být pevné a vyživené především zevnitř. K tomu vám dopomůžou hloubkové rituály jako mytí vlasů, kdy vám může kadeřník nabídnout hloubkovou regeneraci, která dodá vlasům dokonalou péči. Jednorázová pozitivní šoková kůra je namíchaná přímo na vaše vlasy dle jejich aktuálního stavu. Chcete zesílit účinky hloubkové regenerace? Pak vám doporučujeme rituály s Micromistem, které najdete v Saonu Petra Měchurová. Skládají se z péče produktů Kérastase Paris, masáže vlasové pokožky a následného využití přístroje Micromist, který funguje na bázi vodní páry, jejíž molekuly vody se díky ultrazvukovým vlnám „redukují“ na mikro molekuly a přeměňují se na velmi „lehkou“ mlhu. Tyto mikromolekuly pak velmi snadno pronikají až do nitra vlasu.

06 myslet dopředu

Po létě je důležité opět navštívit kadeřníka a zjistit, jak na tom vaše vlasy jsou, obnovit střih, zastřihnou konečky, nebo naplánovat nějakou, klidně i malinkou změnu, abyste se mohla těšit na podzim.

Kredity:

  • Fotografie: Lenka Balounová pro Salon Petra Měchurová
  • Modelka: Nikola Braxatoris
  • Hairstiling: Salon Petra Měchurová, Markéta Horáková/ Eliška Ilkalová

Fotografie

Komentáře