Lymfatická masáž potěší nejenom tělo

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Tentokrát jsem se do salónu Éra obzvláště těšila. Na středeční poledne mě totiž čekala pravá lymfatická masáž a mělo jít o moji premiéru. Tedy, před pár lety jsem absolvovala lymfatickou masáž strojovou a byla jsem velmi zvědavá na to, jaký bude rozdíl oproti poctivé masáži ruční. Jak se budu asi po masáži cítit a k čemu všemu je lymfatická masáž dobrá?

Lymfa známá, neznámá

Řekněme si po pravdě, že zhruba před dvaceti lety jsme ještě o nějaké lymfatické masáži a lymfatickém systému ani neslyšeli. Znamená to snad, že jde o bublinu a že je význam nevelký? Ale kdepak, naopak se ukazuje, že čas lymfatických masáží teprve přichází! Ale hezky popořádku! Lymfatické masáže jsou většinou spojovány s léčením celulitidy, ale bylo by chybou jejich skvělé účinky omezovat pouze na ni!

Lymfatický systém má hlavní úkol odvádět z těla škodliviny a je nasnadě, že pokud se zanese a lymfa nemůže volně proudit a tělo „vymývat“, dojde k problémům. Jedním z těch nejvíce viditelných je právě již zmíněná celulitida, ale špatně proudící míza se může projevit také třeba nečistotou pleti, bolestmi hlavy, nebo třeba špatnou imunitou. Je zkrátka plno oblastí života a hlavně zdraví, které vám může lymfatická masáž vylepšit. A hlavně, a tím předbíhám událostem, se po ní cítíte naprosto skvěle, že je vám skoro do tance!

V salonu Éra v profesionálních rukou

Takže jsem se celá natěšená dostavila do salonu, kde jsem se během chvilky uklidnila jak na těle, tak na duši. Svlékla jsem se do spodního prádla a pohodlně položila na záda na masážní lehátko. Že by mi byla zima jsem se rozhodně bát nemusela, protože většinu těla, které se masáži právě nepodrobovalo, jsem měla přikryté dekou. Celá jsem se zkrátka cítila v pohodě, včetně té tepelné, což je pro masáž důležité a na čem si v salónu velmi zakládají. A pak již nic nebránilo tomu, abychom se pustili do masáže. Věděla jsem dobře, že jsem v rukou zkušeného odborníka, kterému jsem mohla plně důvěřovat a mohla jsem se tedy plně uvolnit a podrobit se…

Hodina a půl uteče jedna dvě

Masáž začala uvolněním mízních uzlin v horní polovině těla. Proto, aby míza mohla správně proudit, je totiž velmi důležité, aby se odblokovaly uzliny a aby z nich zmizely nahromaděné škodliviny a usazeniny. Jemnými hmaty se tedy uzliny otevřely, aby škodliviny uplavaly a míza mohla poté volně proudit.

Následovala vždy masáž mízního rozvodu, který nemá na rozdíl od rozvodu cévního pumpu, tedy srdce. Díky speciálním hmatům se dala míza do pohybu, což se dalo speciálně u nohou pocítit tak, že mě nohy začaly brnět a bylo zkrátka cítit, že se s nimi něco děje. Masáž postupovala z horní poloviny těla do té dolejší a ačkoliv se jednalo o poměrně jemné hmaty, které nezasahovaly příliš do svalů, bylo to cítit! A to velmi příjemně!

Navíc opět v Éře platilo, že zde relaxuje a neodpočívá pouze tělo, ale že pobyt zde působí blahodárně také na duši! Během první zhruba půl hodiny masáže se vám dostane důležitých informací o lymfatickém systému a o tom, jak lymfatická masáž působí. Potom se ale už můžete pohroužit do sebe a nechat plynout proud svých myšlenek. A to je právě ten moment, kdy si skutečně hluboce odpočinete. Věřte, že se ani nenadějete a hodinu a půl dlouhá masáž je najednou pryč, ačkoliv vy byste ještě rádi leželi a drželi…

Na konci je vám do tance

A jaký je výsledek? Naprosto perfektní! Věřte mi, že s masáží strojovou se individuální přístup nedá prostě porovnat. Nejlepší pocit máte z nohou. Ty jsou najednou tak lehké (stejně jako vaše hlava), že byste se nejraději pustili do tance!

Komentáře