Max Mara – přes padesát let s italskou elegancí

Kategorie: Styl celebrit

Mojekrasa

Max Mara je jednou z nejzvučnějších značek na poli módy, která je zde s námi skoro šedesát let. Jedná se o značku, která reprezentuje klasikou italskou eleganci, nadčasovou a velmi ženskou linii. Oblečení Max Mara se prodává po celém světě ve 2 254 obchodech a v současné době zahrnuje hned několik značek – řad oblečení.

Jestlipak si to zakladatel značky, Achille Maramotti, v roce 1951 představoval?

Nejen talentovaný návrhář

Počátek světoznámé značky, které je znamením luxusu, je spjat se severní průmyslovou částí Itálie – městem Reggio di Emilia. Odtud pochází zakladatel značky, Achille Maramotti, jehož dráha měla být původně zcela jiná, Achille se měl stát právníkem. Rodinný byznys však byl jasný – krejčovství se věnovaly generace Maramottiho rodiny. Maramotti začal navrhovat oděvy v roce 1947.

Původně se rodinný podnik nazýval Maramotti Confezioni, teprve po pár letech se název změnil na dnešní zvučné Max Mara. Jméno Mara pochází ze skutečného příjmení Maramotti, zatímco Max si vypůjčil od místního opilce Maxe. Maramotti zemřel v roce 2005 a rodinný byznys převzali jeho děti – synové Luigi a Ignazzio dcera Ludovica. Svým dětem předal obrovské módní impérium a dědictví, jeho jmění se odhadovalo na 2,1 miliardy dolarů! Maramotti byl však kromě jiného také velký milovník umění a mecenáš. Po jeho smrti byla velká část jeho sbírky podle jeho vlastní vůle zpřístupněna veřejnosti.

Podnik stále v rukou rodiny

Značka Max Mara od padesátých let pronikala na zahraniční trhy a v sedmdesátých létech se již jednalo o velmi významnou firmu na poli módy. Firma měla přes 400 zaměstnanců, ročně vyprodukovala přes 35 000 plášťů a spolupracovala s takovými návrhářskými jmény jako Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac a Narciso Rodriguez. Přesto zůstává značka Max Mara stále rodinnou firmou, jak je tomu v Itálii zvykem. V roce 2001 oslavila značka Max Mara padesátileté výročí úspěšného setrvání na trhu a jak jinak než výrobou speciálního kabátu, který se prodával pod označením 101951 a šlo o limitovanou­ edici.

Průlom v oblasti oblečení pro větší velikosti

V současné době vyvíjí Max Mara hned několik řad oblečení, jeho jádrem však zůstává luxusní a elegantní oblečení pro ženy. Max Mara vyvíjí v řadách Sportmax, Sportmax Code, Weekend Max Mara, Marella, Pennyblack, iBlues, Max & Co., které představuje módu pro mladé. Nejmladší odnož, Marine Rinaldi, byla založena v roce 1980 a Maramotti ji pojmenoval po své italské babičce a představuje řadu oblečení pro ženy o velikosti nad číslo 46. Maramottiho babička vlastnila v roce 1850 krejčovství v jeho rodném Reggiu. Tato značka znamenala obrovský průlom v oblasti módy.

Oblečení pro ženy, které by se zaměřovalo právě na ženy, které rozhodně nejsou anorektičky, do té doby totiž skoro nikdo známý neprodával a ženy větších postav se tak musely smířit často s oblečením neforemným a nehezkým. Oproti tomu Marina Rinaldi představovalo oblečení krásné, sexy a skvěle padnoucí. Ze značky se vyvinuly také dva druhy oblečení – Marina Rinaldi Giorno, které představuje elegantní oblečení pro městský styl a Marina Rinaldi Elegante pro večerní slavnostní oblečení.

Max Mara i zavoní

Pokud se chcete také nechat okouzlit značkou Max Mara, pak máte i v České republice možnost. Najdete zde totiž zastoupení této značky a oblečení této značky se prodává i v jiných obchodech. Velkou popularitu si získala právě značka Marina Rinaldi. Od roku 2004 si můžete také pořídit parfémy značky Max Mara.

Komentáře