Mikropigmentace vlasové pokožky - s čím pomůže a opravdu zamaskuje vypadávání vlasů?

Kategorie: Pro muže

Mojekrasa

Pokud máte potíže s vlasy, nepomáhají vám potravinové doplňky, léky, vitamíny, minerály ani kosmetika, zkuste unikátní metodu. Mikropigmentace neboli tetování vlasů je výrazně levnější a rychlejší způsob řešení potíží při vypadávání vlasů než je transplantace vlasů. Tyto potíže se týkají hlavně mužů, ale i některých žen.

Mikropigmentace vlasové pokožky místo transplantace

Transplantace vlasů zahustí nebo přidá porost na určitá místa pomocí vlastních vlasových cibulek z jiné části hlavy. Není však vhodná pro všechny a nehodí se ani při úplné plešatosti. Při tetování vlasů se pokožka hlavy potetuje a vypadá jako krátce střižené nebo oholené vlasy.

Pokud se svěříte do rukou profesionálů, výsledek vypadá skvěle, jak v recenzích a zkušenostech uvádějí spokojení klienti.

Výhody a využití mikropigmentace (tetování) vlasů

HIS – Hair Ink Skin, MHT – Micro Hair Technique neboli mikropigmentace je estetický zákrok podobný klasickému tetování či permanentnímu make-upu. Autorem metody je doktor Ian Watson. Metoda pomáhá, i když je vlasový porost třeba doladit jen esteticky. Muži s krátce střiženými vlasy mohou mít na hlavě holé mapy díky nerovnoměrné hustotě vlasových folikulů – cibulek.

Metodu lze využít:

• K dokreslení chybějících vlasů

• Na celkovou pleš

• Na prořídlé vlasy

• Pro korekci nerovnoměrného porostu

• Pro zakrytí nedokonalostí, jizev i drobných popálenin v oblasti hlavy

Jak probíhá proces mikropigmentace?

Chybějící vlasový porost je vytetován tenkou jehlou do pokožky mikropigmentem, který se nerozpíjí a malé tečky vizuálně nahradí vlasy. Imitace vlasů vypadá i z detailního pohledu jako nakrátko střižená či oholená hlava. Pigmentové tečky se tetují přímo do vlasových folikulů a rozmístění vypadá přirozeně. Zákrok se provádí bez anestetik, je neinvazivní, méně bolestivý než klasické tetování a připomíná lehké brnění. Obvykle vyžaduje 3 sezení na 2 až 4 hodiny s týdenními odstupy. Výsledek je dlouhodobý. Asi za 3 roky jsou třeba lehké korekce.

Různé odstíny barev pro lepší výsledky

Mikrotečky se vytváří ve více odstínech, aby účes vypadal přirozeně. Kolem obličeje bude pigment světlejší a tmavší v oblasti temene. Důležité je dodržet přirozenou linii růstu vlasů, aby tetované vlasy nesahaly příliš do čela nebo naopak. Je třeba přihlédnout ke tvaru čelního a bočního profilu, využít odstínu pigmentace pro jemnější nebo ostřejší vzhled a přizpůsobit zaoblenost či ostré úhly vlasové linie.

Cena mikropigmentace, rekonvalescence, indikace a kontraindikace zákroku

Cena mikropigmentace se určuje na základě velikosti oblasti a začíná asi na 5 000 Kč.

Po zákroku o oblast pečujte jako o klasické tetování, pokožku jemně čistěte a hydratujte. V létě je nutná ochrana před sluncem krémy s UV faktorem 50+.

Mikropigmentace vlasů se nedoporučuje těhotným a kojícím ženám, při oparu, akutní viroze, bakteriální infekci, zánětech kůže, onkologickém onemocnění a podezření na maligní kožní nádor.


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře