Na dovolenou jako ze žurnálu. Na co v péči o krásu nezapomenout?

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Zejména letní dovolené u moře jsou skvělou příležitostí k tomu, ukázat krásné tělo v plavkách, zazářit a starosti všedních dní nechat doma. Aby ale vaše krása skutečně oslňovala a fotky byly dokonalé, je nutné nepolevit před dovolenou ani v jejím průběhu v péči o svůj vzhled. Na co nezapomenout?

Stres nechte raději doma

Dovolené jsou bohužel mnohdy spojené se zbytečným stresem. Stres je přitom úhlavním nepřítelem krásy, a tak je lepší nechat jej doma. Dovolenou zavčasu naplánujte tak, aby vás nemohlo nic překvapit. Nákupy a balení kufrů nenechávejte na poslední chvíli.

Rizika spojená s dovolenou spolehlivě vyřeší cestovní pojištění. Nezapomeňte ani na dostatek spánku, probdělá noc před dovolenou znamená unavenou pleť a kruhy pod očima, což opravdu nechcete.

Lesklé vlasy plné objemu

Pro vlasy představuje letní dovolená opravdu náročnou zkoušku. Sluneční svit a slaná či chlorovaná voda, vzduch z klimatizace, pot – to je vražedná kombinace, která změní sebedokonalejší vlasy ve zplihlé umaštěné cosi. Proto již před dovolenou vlasy ve zvýšené míře vyživujte speciálními šampony, oleji a kondicionéry. Objednejte se ke kadeřníkovi, a ještě než odjedete, nechte si vlasy zastřihnout – minimálně konečky. Výrazně pak pomůže celkové odlehčení účesu.

Během dovolené se nebojte chránit vlasy pomocí klobouku, zejména v ostrém poledním svitu. Na koupání je vhodné si vyčesat drdol, aby se vlasy zbytečně nemáchaly ve vodě. A odpoledne do nich můžete aplikovat vyživovací krém.

Bezchybná pokožka za každé situace

S předstihem připravte na dovolenou i pokožku. Nezapomeňte na peeling, díky kterému pleť pročistíte. Vstřebá tak lépe živiny, které jí následně dodáte.

Pokud nejste na slunci za běžných okolností moc často, je vhodné připravit pleť na sluneční svit již v tuzemsku – šokový příval slunce během dovolené pleti nesvědčí. Současně myslete na hydrataci pleti a i během opalování v Česku na krémy s ochranným UV faktorem.

Dokonalé tělo ze všech úhlů

Nachystejte své tělo do plavek – ruce, břicho, hýždě, nohy. Nastavte již od jara rozumnou a vyváženou dietu a zdravý pohyb, aby kila z Vánoc postupně zmizela. Nevěnujte se přitom pouze kardioaktivitám, jako je běhání. Navštivte i posilovnu a tělo zpevněte a vytvarujte. Na všech fotkách pak budete vypadat skvěle.

Zdroj fotografií: Srovnejto

Komentáře