Jak si vybrat správný deodorant: přitažlivá vůně pro každého!

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Deodoranty jsou jedním z nejpopulárnějších kosmetických produktů na světě, jsou nepostradatelným detailem dámských i pánských kosmetických taštiček. Ale jak si koupit opravdu dobrý a kvalitní produkt? A na co si dat pozor při jeho výběru?

Deodorant nebo antiperspirant?

Ano, deodorant a antiperspirant nejsou to samé. Deodoranty eliminují a neutralizují zápach potu, zatímco hlavní funkce antiperspirantů je dočasně blokovat funkci potních žláz, díky čemuž dochází k snížení pocení. Účinek antiperspirantů je delší než u deodorantů. Antiperspiranty se obvykle aplikují jednou denně (ideálně v noci), deodoranty se aplikují podle potřeby.

Lehká vůně zmůže zázraky

Za nejlepší se většinou považují deodoranty a antiperspiranty s tradiční vůní: jasmínu, limetky, vanilky. Deodoranty bez zápachu se doporučují těm, kteří mají zvýšenou citlivost na jakékoliv vonné látky, zejména alergikům nebo těhotným ženám.

Rozdíl mezi mužskými a ženskými deodoranty Dámské deodoranty se od mužských liší pouze obsahem účinných látek. Pánské deodoranty a antiperspiranty obsahují více účinných látek, protože muži se více potí.

Při používání kuličkových deodorantů a antiperspirantů pamatujte, že jde o prostředky osobní hygieny, které přicházejí do přímého kontaktu s pokožkou. Mikroflóra kůže mužů a žen je často odlišná. To, co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému.

Rozmarýn jako nečekaný zachránce

Při nákupu produktu věnujte pozornost jeho složení. Deodoranty a antiperspiranty obvykle obsahují ingredience, které bojují proti potu, zápachu a výskytu bakterií.

Přírodní deodoranty se vyrábějí na bázi éterických olejů. Například čajovník nebo rozmarýn zodpovídají za zničení škodlivých bakterií, proces pocení zas reguluje a redukuje oxid zinečnatý. Na druhou stranu, přírodní deodoranty jsou méně účinné než běžné deodoranty, a pro dosažení lepších výsledků je nutné je aplikovat několikrát denně.

Jaké typy deodorantů existují?

• Sprej – výhodou je rychlá a jednoduchá aplikace. Deodorant ve spreji je skvělá volba, pokud nechcete čekat, až vám podpaží uschne.

• Deostick – jeden z nejpopulárnějších typů deodorantů a antiperspirantů. Tuhé deodoranty a antiperspiranty poskytují spolehlivou ochranu proti pocení a zápachu. Mohou ale zanechávat nepěkné skvrny na oblečení.

• Kuličkové – rovnoměrně a snadno se aplikují. Poskytují spolehlivou ochranu proti pocení a zápachu, ale někdy (jako u předchozího typu) zanechávají na oblečení skvrny.

Fotografie

Komentáře