Naslouchejte vašemu tělu

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Alergie všeho druhu se v současné době řadí k civilizačním chorobám. Nejsou výjimkou alergie na pyl, potravinové, intolerance na laktózu. Kromě známých projevů, jakými jsou dýchací potíže a zažívací problémy, může vaše tělo poukázat na alergii například i zhoršenou kvalitou pleti.

Pylové alergie trápí už malé děti

Jestliže vám pohled na kvetoucí keře a stromy nevykouzlí úsměv na rtech, ale slzí vám oči a pro samé kýchání vám nezbývá čas se ani nadechnout, pak zřejmě trpíte pylovou alergií. Ačkoliv se řadí k běžným respiračním onemocněním, svým průběhem mnohdy velmi znepříjemňují běžné denní aktivity jedince. V některých případech bývá alergie doprovázena astmatem, což už může pro člověka znamenat vážné zdravotní postižení. Pokud i vy trpíte tím, že kvůli alergii nemůžete trávit dostatek času na čerstvém jarním vzduchu, vyzkoušejte přírodní esenciální oleje. Najděte takový, který přesně odpovídá vašim potížím, na www.alchymystique.cz.

Když nemůžete konzumovat mléčné výrobky

Alergie na laktózu představuje závažnou nesnáz ve stravování. Jednak vybrat potraviny, které vyhovují dietním opatření, není úplně jednoduché, jednak také nepatří zrovna k nejlevnějším. A vysvětlete malým mlsounům, že smetánek není vhodný, že čokoládu nepotřebují. Základem je totiž úplné vynechání mléka všech savců. Obchody se speciální výživou se tedy zřejmě stanou vaším druhým domovem.

Příznaky alergií poznáte spolehlivě

Pylové alergie se vyznačují především dýchacími obtížemi, pocitem ucpaného nosu, častým kýcháním, pálením a slzením očí. Nic příjemného. Zhoršená schopnost dýchat jde ruku v ruce v se sníženou kvalitou spánku, čímž snadno dojde k celodenní únavě, která dokáže snadno nabourat vaše běžné denní činnosti. Potravinové alergie poznáte zažívacími potížemi, ale třeba i ekzémem a celkově zhoršenou kvalitou pleti. Právě ta vás upozorní na jakýkoliv zdravotní problém. Svěží a mladistvá pleť zkrátka není samozřejmostí pro každého.

Komentáře