Nevíte se rozhodnout jestli si v kadeřnictví nechat udělat balayage nebo melír a nevíte rozdíl?

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Pokud jde o rozhodování mezi balayage nebo melírem pro vaše vlasy, je důležité pochopit rozdíly. Balayage je technika barvení vlasů volného tvaru, která dodává přirozený, sluncem políbený vzhled. Tento typ barvení se obvykle provádí štětcem nebo hřebenem a je ideální pro ty, kteří chtějí přirozenější vzhled bez námahy. Melír je naproti tomu strukturovanější a má jednotnější vzhled. Melír se obvykle provádí pomocí tenkých fólií a je ideální pro ty, kteří chtějí ostřejší a jasnější vzhled.

Když se rozhodujete mezi balayage a melírem, měli byste také zvážit typ a strukturu vlasů. Například balayage je skvělá pro ty, kteří mají kudrnaté vlasy, protože umožňuje přirozenější pohyb a lépe splyne s přirozenou texturou vlasů. Melír je nejlepší pro ty, kdo mají rovné vlasy, protože se snadněji nanášejí a barva je jednotnější.

Nakonec byste měli zvážit svůj životní styl, když se rozhodujete mezi balayage nebo melírem.

Balayage je vzhled nenáročný na údržbu, který vyžaduje méně úprav než u melírů.

Pokud hledáte bezstarostnější vzhled, balayage je pravděpodobně správná cesta.

Na druhou stranu melír vyžaduje častější úpravy, takže je vhodnější pro ty, kteří jsou ochotni svým vlasům věnovat více času a energie.

Nakonec by rozhodnutí mezi balayage nebo melírem mělo záležet na osobních preferencích.

Pokud hledáte přirozený, sluncem políbený vzhled, balayage je pravděpodobně tou nejlepší volbou.

Pokud dáváte přednost strukturovanějšímu vzhledu s ostřejším kontrastem, melír může být tou správnou cestou.

Promluvte si se svým stylistou či kadeřníkem o svém požadovaném vzhledu a o tom, jaký typ barvení je nejlepší pro váš typ a strukturu vlasů. S jejich pomocí budete schopni učinit informované rozhodnutí, které vám zanechá krásné a zdravé vlasy.

Foto: Jessie Dee / unsplash

Komentáře