Odvážný krok k krásným a zdravým nehtům: jak pečovat o nehty po sundání gelových nehtů?

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Když se rozhodnete sundat gelové nehty, otevíráte dveře do světa přírodní krásy a zdraví. Je to odvážný krok, kterým se vracíte k péči o své nehty bez umělých vrstev, ale s ním přichází i určité nástrahy. Po odstranění gelových nehtů můžete zažít zvýšenou křehkost a lámavost, ale nebojte se, s pečlivou péčí a správnými postupy můžete mít opět krásné a zdravé nehty.

1. Sledujte zdraví nehtů:

Po sundání gelových nehtů je důležité zajistit, aby vaše nehty byly dobře vyživené. Důležité živiny, které podporují zdraví nehtů, zahrnují biotin, vitamin E, vitamin C a zinek. Doporučuje se začlenit do své stravy potraviny bohaté na tyto látky, jako jsou vejce, ořechy, luštěniny, avokádo a celozrnné obiloviny. Kvalitní multivitaminový doplněk může být také užitečný pro dodání nutriční podpory vašim nehtům.

2. Pečujte o nehty domácími metodami:

Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak obnovit sílu a hydrataci vašich přírodních nehtů, je pravidelné používání olejových koupelí pro nehty. Stačí namočit nehty do teplé vody smíchané s mandlovým olejem, kokosovým olejem nebo olejem z jojoby po dobu 10–15 minut. Tento proces posiluje nehtovou ploténku a zvlhčuje kůžičku kolem nehtů, což snižuje riziko lámavosti a odlupování.

3. Vyhněte se chemickým prostředkům:

Po odstranění gelových nehtů dejte svým přírodním nehtům čas na obnovení a regeneraci. Vyhněte se tvrdým chemikáliím obsaženým v běžných odlakovačích na nehty a přejděte na jemné, přírodní alternativy. Šetrnější produkty mohou minimalizovat poškození a zlepšit celkovou kondici vašich nehtů.

4. Pravidelná péče o nehty:

Pravidelná péče o nehty je klíčem k udržení zdravých a krásných nehtů. Pravidelně si nehty pilujte do požadovaného tvaru, dbejte na čistotu a hydrataci kůžičky kolem nehtů a používejte kvalitní hydratační krémy na ruce a nehty. Můžete také zvážit použití speciálních výrobků, jako jsou nehtové masky nebo oleje, které posilují nehtovou strukturu a hydratují.

5. Podpořte růst zdravých nehtů:

Pro podporu růstu a pevnosti nehtů můžete zvážit doplnění stravy vhodnými vitamíny a minerály. Kolagenové nebo keratinové doplňky mohou být efektivní pro posílení nehtů zevnitř ven. Je však důležité si uvědomit, že účinnost doplňků stravy se může lišit u každého jednotlivce, a proto je dobré poradit se s odborníkem před jejich užíváním.

Nyní, když máte podrobný návod na péči o své přírodní nehty po sundání gelových, nezapomeňte si udělat čas na péči o sebe a své nehty. Pamatujte, že trpělivost a péče jsou klíčem k dosažení krásných a zdravých nehtů, které budou vyzařovat přirozenou krásu a sebevědomí.

Foto: cottonbro studio / pexels

Komentáře