Padají vám vlasy? Pomůže tradiční čínská medicína

Kategorie: Účesy a vlasy

Mojekrasa

Ať se nám to líbí nebo ne, žijeme ve společnosti, která klade velký důraz na vnější vzhled. Vlasy jsou jedním z nejdůležitějších ukazatelů fyzické přitažlivosti. Kvalita a hlavně hustota vlasů je zásadní pro pocit sebevědomí například při navazování partnerských vztahů. Hraje ovšem důležitou roli i při budování pracovních a společenských vztahů.

Vypadávání vlasů u žen

Výrazný úbytek vlasů bývá traumatizující. Nejistota, která s tímto problémem přichází, může vést k omezování společenského života. Není to sice život ohrožující nemoc, ale zásadním způsobem ovlivní jeho kvalitu. Od „pouhého“ pocitu ztráty přitažlivosti může dovést člověka až k depresivním stavům. Tak se nakonec vypadávání vlasů může stát jen začátkem řetězce dalších zdravotních komplikací. Nepropadejte ovšem panice, kromě obvyklého doporučení „naučit se s tím žít“ můžete taky zvolit cestu lepší peče o vlásy a celkové podpory svého zdraví metodami tradiční čínské medicíny (TČM).

Z pohledu tradiční čínské medicíny jsou vlasy nejvíce spojeny s orgánovým okruhem ledvin a jater. Vypadávání vlasů tedy většinou naznačuje stav nedostatku v těchto okruzích. Tradiční čínská medicína v případě postupného vypadávání vlasů hovoří o nedostatku krve v okruhu jater, nedostatku jinu nebo jangu v okruhu ledvin, případně nedostatku ledvinné esence. Vlasy se mohou nadměrně uvolňovat i vlivem vysušování vlasové cibulky. Příčinou je v tomto případě stav nadbytku, zejména horka v krvi. Při podrobném pohovoru terapeuta s klientem se sledují příznaky, které by západní medicína na první pohled s vypadáváním vlasů do souvislostí nedala. Jde například o bolesti hlavy, rozmazané vidění, mravenčení v končetinách, bolesti v bedrech, sucho v ústech, barvu pleti, pískání či hučení v uších a mnoho dalších.

Pokud vlasy začnou vypadávat v chomáčcích, jedná se onemocnění zvané Alopecie. V tomto případě můžeme pozorovat některé z následujících příznaků – mírný třes hlavy i rukou, motání hlavy, ušní šelesty, hořko nebo sucho v ústech, zácpu, necitlivost končetin. Možných příznaků je daleko více a podle toho, které z nich se objevují, hovoříme např. o blokádě krve v játrech nebo plném větru v játrech.

V každém případě se však jedná o stav nerovnováhy v organismu. Je třeba podrobnou diagnostikou zjistit stav a terapeutickými postupy tradiční čínské medicíny postupně nastolit harmonii.

Holistickým přístupem a správně určenou příčinou nadměrného vypadávaní vlasů bývá léčba vždy velmi účinná. Správným seskupením příznaků a přidáním vyšetření jazyka a pulsu se stanoví individuální diagnóza a sestaví se léčebný plán. Účinné bylinné směsi, dokáží postupně zharmonizovat organismus a nastolit rovnováhu v organismu, vypadávání vlasů se zastaví a nastane běžná obnova vlasů. Vlasy začnou houstnout.

Proto pokud patříte k těm, kteří se tímto problémem trápí, neztrácejte čas spoustou mýtů o vypadávání vlasů. Vyhledejte terapeuta TČM. Zjistěte, kde je oslabené místo a co je skutečná příčina. V Číně se vždy vlasům věnovala velká pozornost, vlasy byly ukazatelem zdraví a energetické rovnováhy každého člověka. Tradiční čínská medicína disponuje účinnými preparáty podle starobylých patentovaných receptur. Dalši metodou léčby může být čínská dietetika s individuálně sestavenými dietními opatřeními. Emoční vyrovnanost, fyzická aktivita, čínské zdravotní cvičení, byliny a zdravé stravování vám pomohou vrátit zdraví a sebevědomí.

Autor: Jana Pospíšilová (praktik tčm v centru ČÍNSKÝ LÉKAŘ)

Sledujte nás na Facebooku: www.facebook.com/salonykrasycz

Sledujte nás na Instagramu:www.instagram.com/salony_krasy.cz

Komentáře