Péče o mužskou pleť

Kategorie: Pro muže

Mojekrasa

Krása a péče o pleť už není jenom výsadou žen. Správný výběr a používání přípravků pro péči o pleť se týká i pánů a právě jim je věnovaný tento článek!

Výběr čistícího přípravku na pleť

Mužská pleť má jiné potřeby než ženská, proto by muži neměli používat produkty svých přítelkyň nebo manželek, místo toho by měli používat sadu na čištění pleti určenou speciálně pro muže. Pánové, při výběru přípravku na pleť, si nejprve přečtěte štítek na výrobku a vyberte si ten, který je vhodný pro Váš typ pleti.

Pro všechny typy pleti (mastnou, suchou nebo normální) existují vhodné produkty. Je-li to možné, měli byste si vybírat přírodní produkty. Přírodní výrobky pro péči o pleť neobsahují chemikálie, které by Vaši pleť mohly podráždit nebo Vám způsobit různé problémy.

Udržujte pleť hydratovanou

Během zimy může chladné počasí zanechat pleť suchou a mdlou. Vyzkoušejte tyto tipy v péči o mužskou pleť pro udržení jejího dobrého vzhledu:

Hydratujte Každý by měl denně vypít 8–10 sklenek vody. Voda je nezbytná pro všechny orgány, včetně pleti.

Provádějte peeling Pro odstranění mrtvých pleťových buněk provádějte peeling a Vaše pleť zůstane hebká a bez flíčků. Jemný peeling na obličej můžete používat denně, jednou týdně ve sprše můžete provést peeling těla se solí nebo cukrem.

Vyživujte Udělejte si z toho denní zvyk! Krémujte si obličej a na ruce a paty používejte tělové mléko.

Produkty pro péči o pleť pro muže

Produkty pro péči o pleť nejsou pouze výsadou žen, muži také chtějí vypadat a cítit se dobře, proto byste měli znát možnosti výběru těchto produktů, které jsou na trhu k dispozici. Mimo standardního holícího krému a žiletky, existuje mnoho dalších přípravků.

Přípravky na čištění obličeje – používají se denně pro udržení čistoty a odstranění kožního mazu.

Krém na obličej – pomáhá pleť hydratovat.

Tělový čistící gel – používejte gel ve sprše místo mýdla, které pleť vysouší. Gel zanechá pokožku čistou a hydratovanou.

Mléko na ruce a tělo – toto víceúčelové mléko může být použito na celé tělo (i když na obličej je lepší použít hydrataci pro něj speciálně určenou). Pro zachování hebké pokožky používejte toto mléko každý den.

Tipy na holení pro pány

Abyste pleť ušetřili poranění od žiletky, nabízíme Vám několik tipů pro snadné holení:

  • Před holením používejte přípravek na čištění pleti nebo peeling, to vousy nadzvedne a bude snadnější je oholit.
  • Holte se ve sprše, horká voda otevírá póry.
  • Nikdy se neholte bez pěny nebo krému na holení.
  • Používejte ostrou žiletku, po 4–5 použitích žiletku vyměňte.
  • Holte se v dlouhých pohybech směrem dolů.
  • Po holení naneste uklidňující krém nebo balzám po holení (který neobsahuje alkohol a mentol).

Komentáře