PRP terapie (plazmaterapie): Co to je a jak může pomoci vaší pleti?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

PRP terapie (Platelet Rich Plasma terapie) se stala velmi populární mezi klienty estetických dermatologů, kteří hledají bezpečnou a účinnou cestu k obnově své pleti. Tato terapie se provádí využitím vlastního krevního plazmatu, které obsahuje velké množství růstových faktorů a dalších biologicky aktivních látek, které podporují regeneraci tkání. V následujícím článku se podíváme na to, jaké jsou výhody PRP terapie, proč ji absolvovat a kdy by měli klienti estetických dermatologů být obezřetní.

Jak PRP (plazmaterapie) funguje?

PRP terapie se provádí získáním malého množství krve z paže pacienta. Tato krev je poté centrifugována, aby se oddělila plazma od krevních buněk. Výsledná plazma je bohatá na krevní destičky a růstové faktory, které jsou poté aplikovány na kůži pacienta. Tento proces podporuje regeneraci tkání a podporuje tvorbu nových buněk, které jsou zodpovědné za obnovu pleti.

Jaké jsou výhody PRP (plazmaterapie)?

PRP terapie má mnoho výhod, které jsou pro klienty estetických dermatologů velmi přínosné. Zde jsou některé z hlavních výhod této terapie:

  • Bezpečnost: PRP (plazmaterapie) využívá vlastní krev pacienta, což minimalizuje riziko alergických reakcí a jiných vedlejších účinků.
  • Účinnost: PRP (plazmaterapie) podporuje tvorbu nových buněk a regeneraci tkání, což vede k výraznému zlepšení kvality pokožky.
  • Krátká doba rekonvalescence: Po PRP terapii se většina pacientů rychle zotavuje a mohou se vrátit k běžnému životu bez větších omezení.
  • Přirozený vzhled: PRP (plazmaterapie) podporuje přirozený vzhled pleti, což znamená, že se klienti nemusí obávat přehnaného vzhledu, který by vypadal uměle.
  • Regenerace a obnova pleti: PRP terapie podporuje regeneraci tkání a tvorbu nových buněk, což může vést ke zlepšení kvality pokožky. Zlepšuje texturu, barvu, zářivost, pevnost a pružnost pokožky. Klienti s akné, pigmentací, jemnými vráskami, ztrátou elasticity nebo jizvami mohou zaznamenat výrazné zlepšení.
  • Možnost kombinace s jinými procedurami: PRP (plazmaterapie) může být kombinována s jinými procedurami, jako je například laserová terapie, která může zesílit účinek a zlepšit výsledky.

Kontraindikace PRP (plazmaterapie)

Nicméně, PRP není vhodná pro každého. Mezi kontraindikace PRP terapie patří:

  • Nemoci krve: Pokud má klient krvácivé poruchy nebo nějakou nemoc krve, může být PRP terapie nebezpečná a nepřípustná. Krevní testy jsou obvykle provedeny před podáním PRP terapie k vyloučení těchto stavů.
  • Infekce: Pokud má klient infekci na místě, kde bude PRP terapie podána, jako například akutní zánět kůže nebo hnisavou infekci, měli by být odkládáni do doby, kdy infekce vymizí.
  • Těhotenství a kojení: Během těhotenství a kojení by měla být PRP terapie omezena, protože není jasné, zda by mohla mít negativní vliv na plod nebo dítě.
  • Rakovina: Pokud klient podstupuje onkologickou léčbu nebo má rakovinu, měli by dermatologové před podáním PRP (plazmaterapie) konzultovat s onkologem, zda je tato terapie pro ně bezpečná.
  • Alergie: Pokud má klient alergii na některé z léků nebo materiálů použitých v PRP terapii, jako například antikoagulační léky, měli by se před podáním terapie poradit s lékařem.
  • Kromě těchto kontraindikací mohou být některé další faktory, jako například užívání určitých léků nebo jiných zdravotních stavů, které mohou ovlivnit vhodnost PRP terapie pro klienta. Proto je důležité, aby klienti před podáním PRP terapie informovali svého dermatologa o všech svých zdravotních stavech, aby mohli posoudit, zda je pro ně tato terapie bezpečná a vhodná.

Hledejte nejlepší odborníky na plazma terapii a omlazení obličeje v Praze, Brně či Ostravě.

Mohlo by vás zajímat

Komentáře