Slyšeli jste o maderoterapii a její účinky na celulitidu?

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Maderoterapie je neinvazivní technika používaná na odstranění celulitidy pomocí dřevěných válečků pro zlepšení proudění lymfy, nastartování metabolismu a vylučování toxinů nahromaděných v podkoží způsobujících pomerančovou kůži. Co je maderoterapie (wood therapy, maderotherapy), jak probíhá a kdy jsou vidět první výsledky?

Co je maderoterapie

Maderoterapie neboli terapie dřevěnými nástroji využívá anatomicky tvarované dřevěné nástroje, hlavně válečky a vakuové přísavky, díky nimž je tato přírodní metoda bez alergických reakcí. Jde o alternativu k pravidelné masáži pro klienty s tukovými ložisky a celulitidou. Pro větší prokrvení pokožky a vyšší účinnost se kombinuje se cvičením a vhodnou stravou pro zamezení zadržování vody v těle.

Výhody a průběh maderoterapie

Speciálně navržené dřevěné nástroje umožňují intenzivní tlak na vláknitou celulitidu pro odstranění tukových usazenin i s toxiny. Dochází ke zlepšení lymfatického oběhu, podpoření lymfodrenáže, snížení výskytu celulitidy, redukci vrásek i ke zmírnění stresu. Při této relaxační technice si odpočinete a dojde ke snížení napětí svalů. Masáž pomůže natáhnout a prodloužit kožní tkáň a vyhladit kůži.

• Zlepšuje arteriální a žilní oběh

• Reguluje lymfatickou cirkulaci a čistí tělo od toxinů

• Stimuluje tvorbu elastinu a kolagenu, kůže se posílí a vyhladí a vrásky mizí

• Podporuje proces lipolýzy a snižuje lokální akumulace tuku

• Posiluje odbourávání tuku a vláknitá celulitida se vstřebá

• Zlepšuje svalový tonus a zvyšuje fyzickou výkonnost

• Reguluje nervový systém, má relaxační účinky a zbavuje úzkosti

• Prohlubuje a uvolňuje dech a vyvažuje energetická centra

• Zlepší vzhled pokožky, odstraní suchá místa a podpoří rovnoměrné opálení

Co čekat od maderoterapie?

Terapie dřevem se obvykle nekombinuje s krémy obsahujícími retinoly, kofein, skořici, kurkumu, černý pepř či zázvor, které však prodlouží její účinnost. Metody je proto vhodné kombinovat. Bylinné přípravky snižují zánět a podporují proces lipolýzy, která rozkládá tuky v těle. Při vyšším výskytu celulitidy či na tváři může být masáž strukturovanými či drážkovanými válečky nebo zvony mírně bolestivá.

Další vhodné procedury ke kombinaci s maderoterapií

Radiofrekvenční technika dodá tepelnou energii do podkožní vrstvy pokožky přes elektrody zvyšující teplotu tkáně, spouštějící lipolýzu a stimulující produkci kolagenu. Efekt zvýší i terapie akustickou vlnou, kdy tlakové vlny rozbijí vazivové pásy pojivové tkáně, které stahují kůži a způsobují celulitidu. Laserové ošetření pokožky rozbíjí vláknité pásy pod kůží a zesiluje celulitidou ztenčenou kůži.

Jak často chodit na maderoterapii

Ošetření je vhodné několikrát týdně po dobu 3 až 4 měsíců. První výsledky lze vidět již po 5 terapiích a doporučuje se alespoň 10 terapií. Sezení mohou trvat 1 hodinu a déle. Cena se odvíjí od počtu ošetřovaných zón a pohybuje se kolem 1000 korun. Vyzkoušejte výhodné permanentky. Ošetřují se hlavně nohy, hýždě, břicho a ruce, pro prokrvení a omlazení pleti obličej a dekolt, ale i plosky nohou.

Indikace a kontraindikace

Ošetření se nedoporučuje u těhotných a kojících žen, při oparu, viróze, bakteriální infekci, zánětu kůže, onkologickém onemocnění a podezření na maligní kožní nádor.

Foto: fitrevolution­.cz/maderotera­pie

Zaujaly vás metody odstranění celulitidy včetně maderoterapie? Vsaďte na masážní salon ve vašem okolí.


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Jak na celulitidu a co ji skutečně odstraní?

Fotografie

Komentáře