Správný postup domácí péče o pleť krok za krokem

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Péče o pleť je důležitou součástí každodenní rutiny. Správná péče o pleť vám může pomoci zabránit vzniku vrásek, vyhlazovat existující vrásky a dokonce může váš vzhled vylepšit. Nejlepším způsobem, jak se starat o pleť, je čistit, tonizovat a hydratovat.

1. Krok: Odlíčení a předčištění pleti

Předčištění je prvním krokem při domácí péči o pleť. Umyjte si pleť mýdlovým gelem nebo čisticím krémem s pH v rozmezí 5,5 až 6,5. Umytím zbavíte pleť odumřelých buněk pokožky, nečistot, make-upu a dalších látek. Mýdlo nebo čisticí krém by měl být vybrán v souladu s typem pleti.

2. Krok: Tonizace pleti

Po umytí je důležité použít toner, který pomůže vyrovnat pH pokožky a pomůže odstranit přebytečný mýdlo. Aplikujte toner na vatový tampon a jemně jej přetáhněte po tváři, krku a dekoltu. Tonery by měly být zvoleny v závislosti na typu pleti.

3. Krok: Aplikace pleťového séra

Séra obsahující vitaminy, minerály a další živiny pomáhají léčit a regenerovat pokožku. Naneste sérum na konečky prstů a jemně jej naneste na obličej, krk a dekolt.

4. Krok: Hydratace

Aplikace hydratačního krému je důležitou součástí domácí péče o pleť. Hydratační krém by měl být vybrán v závislosti na typu pleti. Jemně naneste hydratační krém na pleť obličeje, krk a dekolt.

5. Krok: Ochrana před sluncem

Konečným krokem domácí péče o pleť je aplikace ochranného faktoru před sluncem. Ochranný faktor před sluncem by měl být vybrán v závislosti na typu pleti a místnímu počasí.

Komentáře