Srovnání ošetření mikrojehličkování a mezoterapie. Která je pro vás vhodnější?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Mikrojehličkování a mezoterapie jsou oblíbená obličejová ošetření používané k řešení různých kožních onemocnění. Obě ošetření jsou minimálně invazivní a mohou pomoci zlepšit vzhled pleti, snížit známky stárnutí a zlepšit tón a texturu pleti.

Mikrojehličkování je postup, který zahrnuje použití malých jehel k propíchnutí kůže a vytvoření malých kanálků. Tento proces stimuluje produkci kolagenu a může pomoci redukovat vrásky, jizvy, strie a další nedokonalosti pleti. Může také pomoci zlepšit vstřebávání produktů, jako jsou séra a krémy.

Mezoterapie je procedura, při které se do kůže aplikuje série malých injekcí. Injekce mohou obsahovat vitamíny, minerály, enzymy a další živiny, které mohou pomoci snížit vrásky, napnout pokožku a zlepšit celkový tón a texturu pokožky.

Hlavním rozdílem mezi mikrojehličkováním a mezoterapií je typ použité léčby. Microneedling je estetické ošetření, které využívá jehly ke stimulaci produkce kolagenu, zatímco mezoterapie je lékařské ošetření, které využívá injekce k dodání živin do pokožky.

Microneedling lze použít na všechny typy pleti a dokáže řešit různé kožní problémy, včetně vrásek, jizev a strií. Jedná se o rychlé a jednoduché ošetření, které lze provést přibližně za hodinu. Výsledky mikrojehličkování jsou obvykle viditelné během několika dnů a účinky mohou trvat několik měsíců.

Mezoterapii lze také použít na všechny typy pleti a může řešit různé kožní problémy, včetně vrásek, tmavých kruhů a akné. Jedná se o složitější postup, který vyžaduje více injekcí a může trvat několik sezení, aby bylo dosaženo požadovaných výsledků. Výsledky mezoterapie jsou obvykle viditelné během několika týdnů a mohou trvat několik měsíců.

Mikrojehličkování i mezoterapie mohou pomoci zlepšit vzhled pleti a snížit známky stárnutí. Nejlepší volba pro vás však bude záviset na vašich individuálních potřebách a cílech. Je důležité prodiskutovat vaše možnosti s dermatologem nebo estetikem, abyste určili, která léčba je pro vás nejlepší.

Komentáře