Těchto 7 společností ovládá téměř každý beauty produkt, který si kupujete

Kategorie: Novinky a zajímavosti

Mojekrasa

Zamýšleli jste se někdy nad tím, jak jsou jednotlivé brandy propojené? Komu patří a jak jsou seskupené? Až 182 těchto značek vlastní sedm konglomerátů.

Odvětví beauty je velký průmysl se stovkami značek. 182 těchto značek vlastní sedm konglomerátů. Zaměstnávají tisíce lidí a každoročně vydělávají miliardy dolarů. Jsou také zodpovědní za reklamu a způsob, jakým přemýšlíme o kráse.

Jako spotřebitelé si myslíme, že při nákupu určité značky děláme vědomé rozhodnutí, zejména pokud jde o něco tak osobního, jako jsou kosmetické výrobky.

Ukázalo se však, že 182 kosmetických firem spadá pod mohutné deštníky sedmi obrovských výrobců.

Inspirováni podobnou grafikou, která zobrazuje všechny potravinářské značky ve velkých společnostech, společnost INSIDER vytvořila vlastní infografiku, která ilustruje všechny významné značky beauty průmyslu a mateřské společnosti, pod které spadají.

Tato sedm mega-společností – společnosti Estée Lauder, L'Oréal, Unilever, Procter a Gamble, Shiseido, Johnson a Johnson a Coty – zaměstnávají tisíce lidí po celém světě a každoročně vydělávají miliardy dolarů. Jsou také zodpovědní za kontrolu reklamy a způsob, jakým každý den myslíme na krásu.

Každá z těchto sedmi konglomerátů má více než jen dílčí značky, které jsme zde uvedli, ale pro naše účely se společnost INSIDER rozhodla držet značek, které jsou zodpovědné za péči o pleť (pro tělo i obličej), péči o vlasy, parfémy a make-up. Nezahrnuli jsme značky, které vyráběly pouze výrobky jako deodorant, zubní pastu, opalovací krém nebo dětské pleťové mléko, ale počítaly se pod značkami příslušných značek (např. Pantene a Pantene Pro-V).

Co zůstává, je přesvědčivý pohled na to, kdo řídí kosmetické výrobky, které kupujeme, od oblíbených fanoušků, jako je CoverGirl, po drahé a aspirační linky péče o pleť, jako je La Mer.

A je to neuvěřitelné, jak jsou skutečně vzájemně propojené spotřebitelské značky.

Zdroj: businessinsider.com

Fotografie

Komentáře