Tělové zábaly - co o nich víte?

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Zábaly jsou lázeňské procedury určené pro zeštíhlení a tvarování těla, hydrataci a zpevnění pokožky nebo pro odpočinek a uklidnění svalů. Tělové zábaly jsou v nabídce v různých variantách. Jedno však mají všechny společné: mumifikaci.

Zábaly jsou lázeňské procedury určené pro zeštíhlení a tvarování těla, hydrataci a zpevnění pokožky nebo pro odpočinek a uklidnění svalů. Tělové zábaly jsou v nabídce v různých variantách. Jedno však mají všechny společné: mumifikaci. Takto to zní sice strašně, ale měly byste si pod tímto pojmem představit výživný zámotek, který Vás zahřeje, pročistí a hydratuje.

Na co jsou zábaly dobré?

Většina lázní pro popis jejich zábalů využívá několik přídavných jmen jako: zeštíhlující, detoxikační, relaxační a revitalizační. Podle toho jaký zábal si zvolíte, jako výsledek můžete pozorovat:

  • dočasnou ztrátu objemu (v cm)
  • pevnější, jemnější, hydratovanou nebo čistší pleť
  • uvolněné svaly

Některé tělové zábaly jsou určeny pro odstranění pocitu unavených nebo těžkých nohou a bolestivých kloubů, zlepšení zánětů a pomoci při vylučování toxinů prostřednictvím pocení. I když Vám neposkytnou trvalý úbytek na váze, dobrý pocit , který budete po zábalu mít, Vám možná pomůže odstartovat dietu nebo pravidelné cvičení.

Než půjdete do lázní

Zábaly nejsou zázračným řešením pro ochablé partie, pokud lázně „garantují“ úbytek na váze nebo odstranění celulitidy, mějte se na pozoru! Úbytek na váze po zábalu je způsoben ztrátou vody, proto se před a po ošetření napijte, abyste zamezily dehydrataci.

Podobně i při zázračných slibech o zmenšení objemu těla buďte opatrné. Jakékoliv trvalé smrštění zadečku/boků/pasu je nepravděpodobné, takže neočekávejte, že vystoupíte z lázní se štíhlýma nohama supermodelky. Pokud jste samozřejmě s takovýma nohama nevešla dovnitř :-).

Ověřte si, co by jste při proceduře měly mít na sobě. Většina lázní a salonů nabízí jednorázové papírové kalhotky. Ty sice nejsou příliš „chic“, ale některé z bahenních zábalů se jen ztěžka vymývají.

Některé lázně vyžadují, abyste se 24 hodin před ošetřením neholila. Raději se na to zeptejte. Také opalování nemusí být před zábalem příliš vhodné. Mezi další doporučení patří vyvarování se alkoholu a těžkých jídel.

Upozornění

Mnohá ošetření nejsou vhodná pro těhotné ženy. Pokud si myslíte, že jste nebo můžete být těhotná, musíte to oznámit terapeutce. V případě, že máte pochybnosti, zda je pro Vás zábal vhodný, poraďte se s Vaším lékařem. Tělové zábaly ne jsou všeobecně doporučovány pro lidi s:

  • vysokým krevním tlakem
  • onemocněním srdce
  • klaustrofobií
  • hypertenzí
  • diabetem
  • ekzemy
  • lupénkou

I když jste jenom trochu klaustrofobik, je lepší si s terapeutem před objednáním procedury promluvit. Zatímco někteří lidé se zabalení cítí uvolněně a hýčkaně, někdo se může cítit nervózně a omezeně. V druhém případě Vám doporučujeme nechat si ruce ven z obalu.

Kam si zajít na tělové zábaly?

Komentáře