Toužíte po těch nejjemnějších a nejhladších nohách na světě?

Kategorie: Nohy

Mojekrasa

Pokud ano, přinášíme Vám rady, jak toho dosáhnout. Jaro je tu, rtuť na teploměru v některých dnech přesahuje i tropické třicítky. A s tím přichází vytahování zazimovaných sukní, šortek i tříčtvrtečních kalhot ze skříní. V chladných měsících mohly být Vaše chloupky skryty pod vrstvami oblečení, jaro i léto k nim však bude nemilosrdné.

Je načase jim vyhlásit boj. Pokud se bojíte bolesti, vyberte si depilaci (holítka nebo depilační krémy, ke kterým neodmyslitelně patří špachtličky), kdy jsou chloupky odstraněny těsně u kůže. Pro ty, které mají pro strach uděláno, je určena epilace (voskem či epilátorem), kdy jsou chloupky vytrženy i s kořínkem.

Pokud si odstraňujete chloupky doma, nezapomeňte

  • Používejte speciální strojky i kosmetiku pro ženy, přestaňte už tajně používat partnerův strojek i jeho pěnu! Určitě z toho radost nemá a již dávno Vás odhalil!
  • Před „zákrokem“ se vyplatí si pokožku promasírovat žín­kou
  • Po epilaci či depilaci nezapomeňte pokožku ošetřit, hydratace se vyplatí!
  • Pořiďte si strojek s výkyvnou hlavicí, která se přizpůsobí konturám těla
  • Po holení si nohy opláchněte studenou vodou, ta Vám pomůže uzavřít roztažené póry
  • Pokud máte potíž se zarůstajícími chloupky, vyzkoušejte speciální krémy (např. od Veet), které slibují, že Váš problém vyřeší
  • Epilaci strojkem provádějte večer, kdy jsou póry otevřené a kůže příjemně měkká
  • Nezapomínejte na to, že čerstvě oholené nohy byste neměla vystavovat slunečnímu záření
  • K dokonale hladkým nohám rozhodně nepatří ztvrdlé paty a loupající se lak na nehtech!

Uvažujete o návštěvě profesionála?

Laserová epilace patří mezi ty nejúčinnější metody, díky kterým dosáhnete odstranění chloupků navždy, a to kdekoliv na Vašem těle. Samozřejmě nezapomeňte na to, že zákrok se musí vícekrát zopakovat, aby bylo dosaženo dokonalosti. Epilační laser likviduje zárodečné cibulky chloupků, tím se snižuje pravděpodobnost, že ještě někdy vyrostou. Pokud máte o tento zákrok zájem, kontaktujte kliniku estetické medicíny ve Vašem okolí. Největší nevýhodou laserové epilace je její stále vysoká cena. Například epilace horního rtu Vás přijde na cca 900 Kč.

Slyšela jste již o depilaci cukrovou pastou?

Jde o šetrný proces, při kterém se díky speciální hmotě, cukrové pastě, zbavíte nechtěných chloupků. Ty jsou vytrhávány po směru růstu, lze se tím vyhnout zánětu vlasových váčků. Pokud Vás trápí podélně zarostlé chloupky, tato metoda Vám s nimi pomůže. Jakákoliv část Vašeho těla může být tímto způsobem ošetřena. Zkuste si ji doma sami vyrobit, jde o směs cukru a citronové šťávy.

Bojíte se vosku?

Nemáte proč, vždyť se díky němu můžete zbavit nenáviděných chloupků i na obličeji nebo citlivých částech těla. Procedura bývá často doplňována zklidňující masáží, při které je použit přípravek obsahující například zelený čaj či olej z jader vinné révy. Aplikace cukrové pasty nebo vosku patří stále mezi ty nejefektivnější. Metody můžete vyzkoušet doma nebo se objednat do salonu.

Je jen na Vás, zda u Vás zvítězí epilace, která Vám zajistí krásné čtyři týdny bez starostí, nebo zda máte spíše hluboko do kapsy a spokojíte se s třídenním pocitem hladkých nohou, které Vám zajistí jakákoliv žiletka, kterou seženete v každé drogerii.

Komentáře