Udržitelná značka vlasové komestiky Davines představila krásnou podporu regenerativního ekologického zemědělství

Kategorie: Novinky a zajímavosti

Mojekrasa

V kadeřnické Davines Akademii se nedávno konala krásná akce na podporu udržitelnosti. Program byl nabitý informacemi o vlasech, udržitelnosti a bavlně, což bylo hlavní téma akce. Může se zdát, že zcela nesouvicející s vlasy, ale opak je pravdou.

Certifikovaná B Corp a udržitelná značka vlasové kosmetiky Davines zahájila při svém 40. výročí kampaň We Sustain Beauty 2023 s Grow Beautiful. Davines se snaží motivovat kadeřníky po celém světě, že i skrze vlasy lze pracovat na udržitelnosti.

Při příležitosti svého výročí společnost Davines uvedla na trh v dubnu limitovanou edici tašky Grow Beautiful, která je vyrobena z bavlny s certifikací Regenerative Organic (ROC).

Je to víc než jen bavlněná taška, je to regenerační manifest pro opatření v oblasti klimatu, vytvořený s cílem spojit všechny prostřednictvím krásy pro planetu. Taška s květinovou ilustrací je uhlíkově neutrální, emise CO2 vznikající při výrobě surovin, výrobě, balení a přepravě jsou neutralizovány prostřednictvím projektu zalesňování degradované půdy v Indii.

V rámci tiskové konference představila školitelka Davines a skvělá kadeřnice Kateřina Holcknechtová a Zuzana Buriánková, uznávaná makeupartistka a lektorka Make-Up institute Prague na modelce look inspirovaný právě témtatem bavlna. Modelka měla na sobě úžasný model od Jakuba Polanky, který zcela souzněl s tématem udržitelnost. Účastnici si mohli vyzkoušet odolnost bavlny v rámci workshopu s Purply.

Tašky Grow Beautiful jsou vyrobeny z bavlny pěstované v deštných oblastech, která pochází od jiné certifikované společnosti B Corporation Gallant International a kterou pěstují Khondové, domorodá kmenová komunita, která již po staletí hospodaří v indickém státě Odisha, a jsou vyrobeny s péčí jednoho z mála takto certifikovaných dodavatelských řetězců bavlny na světě.

S tímto projektem Grow Beautiful Davines pokračuje v průkopnickém využívání ROC – praxe, která rychle mění potravinářský a módní průmysl – pro její schopnost zmírňovat klimatické změny ukládáním uhlíku do zdravé půdy. Davines přispívá na kampaň (50 000 EUR) pensylvánskému institutu Rodale, který je průkopníkem ve výzkumu regenerativního ekologického zemědělství. Součástí kampaně je uvedení limitované edice tašky Grow Beautiful, která je vyrobena z bavlny pěstované v deštných oblastech.

Davines produkty zakoupíte v profesionálních kadeřnických salonech nebo online na oficiálním e-shopu mameradivlasy.cz. Více na www.davines.cz.

Fotografie

Komentáře