Vítejte ve světě Mystic Buddha

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Chcete vyzkoušet čokoládový zábal, který je v současnosti tak opěvovaný v diskusích a článcích nebo kosmetické ošetření v jednom z popředních pražských salónu krásy? Čtěte dál.

Seznámení s Body Care Studio Mystic Buddha

Salón Body Care Studio Mystic Buddha se nachází v příjemném prostředí Prahy 1, v Dlouhé ulici č. 39. Nejlepší cestou, jak se tam dostat je metro (trasa B) stanice Náměstí republiky. Když budete pokračovat Revoluční ulicí směrem k Vltavě, je to hned za prvním rohem doleva. Vchod do salónu je v druhém patře pasáže v Dlouhé ulici 39.

Prostory celého salónu jsou laděny v příjemné červené barvě, s množstvím svíček na zemi, což hned při příchodu působí velmi uklidňujícim dojmem. Atmosféru pak doplňuje reprodukovaná thajská hudba linoucí se v celém salónu.

Personál mluví česky a anglicky. Právě kvůli jazykovému vybavení personálu salónu je Mystic Buddha vyhledáván převážně zahraniční klientelou. Mezi VIP hosty salónu patří Karel Gott, Hana Hegerová, ale i Brad Pitt při své návštěvě Prahy v roce 2007.

Průběh

Čokoládový zábal

Na tuhle proceduru jsme šli se smíšenými pocity a nevěděli jsme co můžeme očekávat. Na jedné straně čokoládu milujeme, ale mít ji na těle nám připadalo podivné. V první řadě jsme obdrželi náhradní kalhotky. Aby byl čokoladový zábal co nejefektívnější, udělali nám peeling celého těla s masáží. Peeling pak omyli houbičkou s vodou. Bylo to velmi příjemné a uvolňující. Nasledovala kratší masáž celého těla výživným mlékem.

Pokožka tím byla připravena na příjímání výživných látek. Samotný zábal sestával z nanesení prášku smíšeného s vodou, který měl silnou čokoládovou vůni a také jeho konzistence byla přímo identická s rozpuštěnou horkou čokoládou. Směs se nechala působit 20 minut. Aroma působilo velmi upokojivě.

Po uplynutí doby působení jsme si celé tělo omyli ve sprše. K našemu překvapení šla „čokoláda“ smýt velmi lehce. Pokožka byla krásně vláčná a sametová na dotek. Z celé procedury jsme získali překrásnou pokožku, zrychlil se nám metabolismus a k tomu se dostavil ještě skvělý pocit uvolnění.

A proč je čokoládový zábal tak opěvovaný?

Čokoláda obsahuje 47–53% tuku, kakaové boby obsahují theobromín, látku podobnou kofeinu, která dokáže působit na naše cévy tím, že je rozsšíří, dále se zrychlí metabolismus a to má za následek odbourání tukových buněk.

Kosmetické ošetření Bon Jour

Jak jsme se dozvěděli, v salónu pracují jednak s kosmetikou Thalgo, vhodnou spíše pro zralou pleť, a kosmetikou Darphin, která je ideální pro mladou pleť. My jsme si vyzkoušeli ošetření Bon Jour prováděné přípravky kosmetické firmy Darphin, založenými na bázi aromatických olejů, rostlinných sér a bylinných esencí. Tyto kombinace dodávají svěžest naší pleti. Při tomto ošetření se kombinují tři základní elementy:

  • Fytobiologie, neboli okysličení dýchání
  • Aromaterapie
  • Fytoterapie, revitalizace

Měli jsme tu čest a byly ošetřováni hlavní kosmetičkou salónu Body Care Studio Mystic Buddha paní Hanou Schwarzenbachovou. Nejprve diagnostikovala typ pleti a přibližně popsala jak bude probíhat ošetření. Mohli jsme si dokonce sami vybrat aroma, které máme nejraději. To pak bylo přimícháno do masky a čistícího mléka. No není to skvělé? Zvolily jsme vůni mandarinek.

Ošetření trvalo 90 minut a je výborné pro základní seznámení se světem Darphin a obsahuje základní kroky, které se opakují i v dalších typech ošetření. Např. Klasik, Predermine, Stimulskin, případně v jiných variancích použitých esencí i ošetření pro muže.

Začalo se digitopresurou (kratší akupresura), to jest vyvíjením tlaku na reflexní body obličeje, které jsou podobné reflexním ploskám chodidla. Krátká minireflexní masáž plosky chodidla a obličeje způsobila celkového uvolnění. Následovalo odlíčení pleti pleťovým mlékem, pleťovým tonikem a prováděla se gomáž neboli enzymatický peeling. Ten odstraňuje drobné nečistoty, eventuálně uzavřené póry – tzv. komedony, což je vlastně zoxidovaný maz v mazových žlázkách.

Po gomáži provedené vhodným aromatickým olejíčkem paní kosmetička zkombinovala esence a séra s masážním krémem a prováděla lymfodrenaž (tlakovou masáž), která svádí lymfu do správnych „kolejí“. Stagnující lymfa způsobuje otoky nohou a očí zadržováním toxinů v těle. Lymfodrenáž tedy slouží k detoxikaci organizmu. Pro uvolnění mi byla po ošetření nanesena maska. Po Bonjour je to maska kiwi. Následovala asi dvacetiminutová relaxace spojená s působením masky. Po skončení ošetření následovalo lehké líčení a úprava obočí.

Nakonec jsme pro případ naši příští návštěvy vyplnili dotazník, který slouží jako reference pro paní kosmetičku.

Shrnutí

Od začátku až po skončení ošetření jsme měli pocit, že jsme vstoupili do jiného světa – oázy pokoje v centru Prahy. Salón Mystic Buddha můžeme vřele doporučit. Pro svou atmosféru, ale i kvalitu a širokou paletu nabízených služeb (kosmetické, kadeřnické, nehtové, masážní, solárium, laser) a ochotu personálu. Rovněž péče o muže se v salónu těší velké oblibě, hlavně proto, že vzhledem k jejich vztahu ke kosmetice je doba ošetření kratší.

Co jste možná nevěděli

Jak jsme se dozvěděli, všechny terapeutky pro thajské masáže jsou thajského původu, specializované a vyškolené pro provádění thajských masáží studiem anatomie v chrámových školách v Thajsku. Všechny mluví anglicky a základní češtinou. Pokud Vaše angličtina není zrovna nejlepší, je možné si domluvit i český překlad.

Novinkou v salónu Mystic Buddha je zábal ze zeleného čaje. Ten je znám svými uklidňujícími účinky se specifickou vůni. Můžete zde také vyzkoušet i permanentní make-up.

Náš názor

Pokud hledáte salón krásy, kde si chcete oddechnout, zrelaxovat a přitom se nechat zkrášlit, pak je pro Vás Mystic Buddha přímo předurčen. Ochotný a vyškolený personál Vás o tom přesvědčí. Já osobně se moc těším na svou příští návštěvu Body Care Studio Mystic Buddha.

Komentáře