Wellness - co to vlastně znamená?

Kategorie: Relax a wellness

Mojekrasa

Relaxovat při příjemných dotecích masáže, hluboce se uvolnit při józe za příjemných zvuků nebo si v příjemně měkoučkém županu vychutnat úžasný ovocný koktejl z exotického ovoce – takové scény se nám vybaví, když je řeč o wellness.

Tento pojem vznikl v 60 letech a skládá se ze dvou anglických slov – „welbeing“, což v překladu znamená zdraví a pohoda a „fitness“, tedy fyzická kondice. Původní myšlenka při vytvoření tohoto pojmu bylo pomocí jemného a blahodárného pohybu znovu nastolit harmonii těla, duše a ducha.

Co tedy wellness je?

V dnešní době již existuje velké množství různých metod, které podporují relaxaci a pocit pohody a mají na člověka celkově blahodárně působit. Vedle všeho co člověka udržuje fit a v kondici, se jako zdroj vyrovnanosti a harmonie používají různé relaxační techniky, péče o krásu a uvědomělé stravování. Je to svět smyslových požitků, svět vůní, barev a tělesné i duševní harmonie.

Jedná se o psychickou i fyzickou relaxaci a regeneraci. Pohyb je pro tělo nesmírně důležitý, ale člověk musí umět i odpočívat. Právě wellness pomáhá odbourávat stres a nepřiměřené napětí. Wellness člověka učí a pomáhá mu jak se věnovat pouze sami sobě, hýčkat se, načerpat novou energii a vytvořit celkovou pohodu.

Wellness to je rovnováha života

Každý, kdo se snaží o kompenzaci každodenní zátěže a snaží se nalézt harmonii těla i duše, neprospívá pouze svému zdraví, ale především zvyšuje kvalitu svého života a vnáší do něho pohodu a radost. Být v rovnováze znamená nepoddávat se stresu, zátěži, ale naopak vyvážit tento negativní jev, provázející každodenně náš život účinnou relaxační technikou. Nejlépe je však spojit celý komplex technik, vybraných tak, aby vyhovovali přímo danému člověku. A to nabízí právě wellness program.

Nespočet možností welness

Ze široké nabídky wellness by si člověk měl vybrat právě to, čeho si jeho tělo žádá nejvíce. U některých procedur bývá efekt téměř okamžitý, jiné vyžadují velmi intenzivní kúru. K wellness patří i nespočet druhů masáží, jejichž kouzlo spočívá právě v pravidelnosti. Patří sem rozmanité relaxační cvičební techniky, které často pocházejí z východní filozofie.

Sauny, koupele, zábaly. Je toho opravdu hodně – od metod tradičních, až po úplně nové, moderní metody odpočinku a relaxace. Na vybrané procedury nebo cvičební programy můžeme pravidelně docházet nebo si můžeme jednou za čas dopřát wellness pobyt.

Domácí wellness

Ne každý má dostatek peněz a času na pobyt ve wellness centrech. Domácí wellness má však také mimořádné účinky. Proměňte tedy svou koupelnu v relaxační lázně a obývák v oázu klidu a pohody. Posilování a odbourání stresu pomocí fitnes a relaxačního cvičení, teplá aromatická koupel, peeling, masáž speciální houbou, zapálená svíčka, příjemná hudba, nahřátá osuška, voňavé tělové mléko, teplý měkoučký župan, relaxace a ovocný koktejl nebo zelený čaj vás budou přímo hýčkat a dostanou vás do formy u vás doma.

Hoďte tedy všední den za hlavu a dopřejte si program, který hýčká tělo, duši i ducha a vy se budete cítit opravdu báječně!

Salóy, které poskytují wellness služby naleznete zde: www.salony-krasy.cz/wellness

Komentáře