Zklidněte spálenou pokožku přírodními recepty: Jak ji ochladit, hydratovat a uzdravit?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Spálená pokožka je nepříjemným zážitkem, kterému jsme vystaveni při příliš dlouhém pobytu na slunci nebo při kontaktu s horkými povrchy. Místo běžného balení do lékárničky se můžete obrátit k přírodním lékům, které mohou přinést úlevu a urychlit hojení spálené pokožky. V tomto článku vám přinášíme několik jednoduchých a účinných receptů s přírodními ingrediencemi, které pomohou zklidnit a ošetřit vaši spálenou pokožku.

Aloe Vera gel:

Aloe vera je známá pro své zklidňující a chladivé účinky na pokožku. Rozetřete čerstvý aloe vera gel přímo na postižené místo. Gel pomůže snížit zarudnutí, zánět a svědění a zároveň napomůže hojení pokožky.

Chladivé obklady z heřmánku:

Heřmánek je další přírodní lék pro zklidnění spálené pokožky. Připravte si silný čaj z heřmánku a nechte ho vychladnout. Namočte do něj čistý hadřík a přiložte jako chladivý obklad na spálené místo. Heřmánek pomůže snížit zánět a podráždění.

Kokosový olej:

Kokosový olej je bohatý na přírodní hydratační látky a mastné kyseliny, které napomáhají hojení pokožky. Naneste tenkou vrstvu kokosového oleje na spálenou pokožku a nechte jej vsáknout. Olej pomůže udržet pokožku hydratovanou a zamezí nadměrnému vysoušení.

Jogurtový obklad:

Jogurt obsahuje mléčnou kyselinu, která má přirozené exfoliační vlastnosti a zklidňuje pokožku. Naneste na spálené místo vrstvu studeného jogurtu a nechte působit asi 15 minut. Poté opláchněte chladnou vodou. Jogurt pomůže snížit zarudnutí a svědění.

Med a ovesná kaše:

Smíchejte lžíci medu s jemně mletou ovesnou kaší a vytvořte pastu. Naneste ji na spálené místo a nechte působit 15–20 minut. Tato kombinace pomáhá zklidnit pokožku, poskytuje hydrataci a napomáhá hojení.

Chladící okurkový obklad:

Okurka má výborné chladicí a hydratační vlastnosti, které pomohou uklidnit spálenou pokožku. Nakrájejte okurku na tenké plátky a přiložte je na spálené místo. Nechte působit asi 15–20 minut. Okurkový obklad vám pomůže snížit pálení a zarudnutí.

Levandulový olej:

Levandulový olej má blahodárný účinek na spálenou pokožku díky svým protizánětlivým vlastnostem. Přidejte několik kapek levandulového oleje do nosného oleje, jako je kokosový olej, a jemně vmasírujte směs do spáleného místa. Levandulový olej pomůže zmírnit podráždění a podpoří rychlejší hojení.

Důležité upozornění: Pokud je spálená pokožka závažná, vyhledejte lékařskou pomoc. Tyto přírodní recepty jsou vhodné pro mírné a středně silné spálení pokožky.

Přírodní léčba spálené pokožky může být šetrnou a účinnou alternativou k běžným lékům. Aloe vera gel, chladivé obklady z heřmánku, kokosový olej, jogurt a med s ovesnou kaší jsou přírodní ingredience, které mohou pomoci zklidnit a ošetřit spálenou pokožku. Vždy pamatujte na opatrnost a případně vyhledejte lékařskou pomoc v případě závažnějšího spálení.

Po odeznění prvotních příznaků spálení hýčkejte svoji pleť návštěvou kosmetického salonu a dopřejte ji hydrataci pro rychlejší obnovu.

Komentáře