Znáte blahodárne účinky thalassoterapie?

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Název ošetření thalassoterapie pochází z řeckého slova „moře" a zahrnuje ošetření a procedury, které pro tvarování a hydrataci pokožky a revitalizaci těla využívají mořskou vodu a řasy.

Další mořské a oceánské deriváty, které se v thalassoterapii využívají jsou chaluhy, bahno a písek. Všechny mořské deriváty jsou před použitím vyčištěny a rafinovány – po ošetření thalassoterapií se v žádném případě nevynoříte jako příšera z hlubin!

Thalassoterapii si můžete dopřát ve velkém množství balíčků – bahnivé koupele, podvodní sprchy, hydro-masáže, aromaterapie a zábaly z mořských řasy, bahna a chaluhové zábaly. Všechny pomáhají uchovat tělo v čistém stavu, budete se po nich cítit jako mořská panna. I když je většina těchto ošetření k dispozici v lázních, mnoho fandů thalassoterapie si volí slunečnější klima. Luxusní hotely v Řecku, Francii a Španělsku nabízí rezidenční pobyty věnované umění hýčkání, balzamování, různým vodním střikům, směsím mořských řas a bahna.

Na co se thalassoterapie využívá?

Různé formy thalassoterapie mají rozmanité účinky, pomáhají Vám:

  • relaxovat
  • tvarovat svaly
  • pročistit pokožku
  • redukovat vzhled celulitidy
  • posilnit imunitní systém
  • zlepšit kvalitu spánku

Thalassoterapie také pomáhá při:

  • oběhových problémech (jako např. hypertenze a arterioskleróza)
  • dýchacích problémech (jako astma a bronchitida)
  • post-traumatických nemocech (jako např. svalová atropie)
  • chronických zápalech (jako např. revmatická artritida)

I když mnoho lidí tvrdí, že jim thalassoterapie pomohla, pro její účinnost neexistují žádné vědecké důkazy. Tak jako při jiné doplňkové léčbě, by měl být kladen důraz na duševní pohodu.

Předtím než jdete na thalassoterapii

Zavolejte do lázní (salónu) a zeptejte se, co si máte obléct. Některá ošetření a procedury vyžadují plavky. Všechny přípravy před thalassoterapií závisí výhradně na druhu ošetření, takže pokud si nejste jistí, promluvte s terapeutkou/tem.

V případě, že máte bahenní, jílový zábal nebo chaluhové ošetření, je dobré si sepnout vlasy nahoru.

Varování

Terapeut/ka se může ptát na detailní otázky ohledně Vašeho zdraví. Pokud jste nebo můžete být těhotná, je důležité tuto skutečnost terapeutce/ovi oznámit. Některá ošetření jsou totiž pro těhotné ženy nevhodná.

Co můžete od thalassoterapie očekávat

Pokud jste se rozhodly pro zábal z mořských řas, budete zavinuty po dobu jedné hodiny v tkanině, která je nasáklá mořskými řasami a bylinami. Pravděpodobně budete zabalená od palců u nohou až po hruď a budete ležet na termální dece, která bude udržovat teplo. Předtím, než se začnete cítit jako vysušené klíště, Vás terapeut rozmotá a rozmasíruje Vám tělo.

V případě, že jste si vybraly aqua gym můžete očekávat, že po dobu Vašeho cvičení v bazénu, pevné trysky vody zacílí na různé svalové skupiny Vašeho těla.

Pokud nevíte, pro kterou formu thalassoterapie se máte rozhodnout a vyzkoušet si ji, zatelefonujte vybraným českým lázním (salónům) a nechte si doporučit balíček ošetření. Nebo naskočte do letadla, které má namířeno do Středomoří a vyzkoušejte lázně věnované terapii z mořské vody.

Horký tip!

Pár minut před procedurou si vlasy nasprejujte nesmývatelným kondicionérem. To Vám pomůže chránit je před mořskou vodou a zamezí jejich zapletení a rozcuchání.

Potom

Po thalassoterapii můžete mít pocit, jako byste se právě vrátily z pláže, doplněný zvrásněnými palci jako sušené švestky a pískem na nohách. Pravděpodobně se budete cítit velmi svěže a odpočatě. Po cvičení v aqua gymu a podvodních tryskách se můžete cítit unaveně a bolavě. Ať už se cítíte jakkoliv, dopřejte si dlouhou, omlazující sprchu v čerstvé vodě.

Různé druhy thalassoterapie

  • Ionizace: thalassoterapie, při které je mořská voda ionizována negativními ióny. Tato voda může být inhalována nebo stříkána. Používá se pro léčbu horních cest dýchacích.
  • Hydromasáž: podvodní masážní střiky vody
  • Vinoterapie: ošetření kombinující termální pramenitou vodu s extrakty z vína a hroznů pro posilnění žil a zvýšení krevního oběhu.
  • Řasy, bahno nebo chaluhové zábaly
  • Balneoterapie: terapie založené na vodě, které používají mořskou vodu nebo termální pramenitou vodu pro zlepšení oběhu.
  • Chození v bazénu
  • Koupele z mořských řas

Využijte blahodárných účinků thalassoterapie ve wellness ve vašem okolí

Komentáře