Vyzkoušeli jsme za vás: MARK pleťový olej Coffee – recenze

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

Značka MARK už nevyrábí jen tělové peelingy. Od minulého roku se v její nabídce začaly objevovat produkty péče o pleť a nyní můžete vyzkoušet i pleťové oleje. Já oleje na pleť používám již mnoho let a mám jich ve své každodenní rutině několik. Ráda je střídám podle aktuálních požadavků pleti.

Ještě stále občas zaslechnu fámy, že pleťové oleje nejsou vhodné pro každého. To je ale velký nesmysl. Olej není jen jeden, existují jich desítky, možná i stovky druhů a každý typ pokožky si najde to svoje. Výhodou pleťových olejů je to, že je mezi sebou můžete libovolně míchat a kombinovat a že vám často nahradí denní, noční a oční krém i sérum v jednom. Síla přírodních olejů je neskutečná a mají pokožce opravdu co nabídnout. Pokud se bojíte, že vaši pleť umastí, tak nemusíte – při použití na navlhčenou pokožku se ve velmi krátké době vsáknou a nezanechají nepříjemný povlak.

Pleťový olej Coffee od MARK obsahuje hned několik pokožce prospěšných olejů. Naleznete zde olej arganový, kterému se také jinak říká marocké zlato a je považován za jeden z nejcennějších olejů na světě. Vyznačuje se svými výjimečnými účinky na všechny typy pleti. Má silný regenerační efekt a pomáhá pokožku vyhladit a urychlit obnovu buněk. V kombinaci s kávovým olejem stimuluje produkci kolagenu a elastinu. Pleťový olej Coffee je tak báječný zejména pro sušší a zralou pokožku, která potřebuje vzpruhu. Kromě již zmíněných dvou olejů dále obsahuje rovněž olej jojobový s intenzivmí vyživujícími účinky a vyhlazující a regenerační olej rýžový.

Pleťový olej MARK krásně voní, ucítíte v něm zejména lehké aroma kávy, které vás probudí nejen po ránu. Velmi na něm oceňují balení s roll-onem, díky čemuž je jeho aplikace pohodlná a ani časem se nebudete muset potýkat s upatlanou lahvičkou, ze které teče olej všemi směry. Roll-on navíc mírně chladí, a tím i pleť vypíná.

Používala jsem olej ráno i večer, a pro oboje použití má svoje výhody. Při aplikaci na noc krásně podpoří přirozenou regeneraci pokožky. Moje pleť nebyla po ránu tak zmuchlaná a zašedlá, naopak byla hezky vypnutá a svěží. To se mi obvykle ráno moc nestává, protože vstávám v půl šesté, což není zrovna přátelská hodina. Ráno jsem si olejíček oblíbila zejména na oční okolí. Díky obsahu kávového oleje krásně vypne pytle pod očima, a vy tak vypadáte mnohem probuzenější. Ráda jsem olej nechávala v lednici, a umocnila jsem tak jeho osvěžující efekt.

Kávový olej doporučuji pro všechny, kdo mají již pětadvacítku za sebou a chtějí bojovat se známkami únavy a stárnutí pokožky. Bude vyhovovat všem typům pleti, neucpává póry a pokožka je po jeho použití doslova revitalizovaná. Výborně se hodí také na cesty a díky své multifunkčnosti určitě ušetří místo ve vaší kosmetické taštičce.

Máte zkušenosti s coffee pleťovým olejem Mark? Budeme rádi za vaše komentáře pod článkem.

Čtěte také:

Fotografie

Komentáře