Co je podologie? Jak se liší podologie od pedikúry?

Kategorie: Nehty a ruce

Mojekrasa

Podologie je obor zdravotní péče, který se zaměřuje na péči a ošetření nohou. Podologové jsou profesionálové, kteří jsou vyškoleni a certifikováni k diagnostice, léčbě a prevenci problémů s nohou a kotníky. Poskytují lékařskou a chirurgickou péči pro širokou škálu problémů s chodidly a kotníky, jako jsou deformity chodidel, vbočené palce, zarostlé nehty, plantární fasciitida a sportovní zranění.

Podologové také poskytují poradenství v oblasti péče o nohy a protetiky.

Jaký je rozdíl mezi pedikúrou a podologií?

Pedikúra je kosmetická procedura, která zahrnuje zastřihování, čištění a styling prstů na nohou a nehtů. Obvykle to provádí profesionální pedikérka v salonu.

Podologie je lékařská praxe, která se zaměřuje na diagnostiku a léčbu onemocnění a stavů nohou. Podologové mohou používat lékařské ošetření, jako je ultrazvuk, laserová terapie a aplikace topických léků k léčbě stavů nohou. Na rozdíl od pedikúry je podologie lékařskou praxí a měl by ji provádět pouze kvalifikovaný podolog.

Jak najít dobrého podologa?

  1. Požádejte o doporučení od přátel a rodiny. Zeptejte se, zda navštívili podologa a zda byli s léčbou spokojeni.
  2. Zkontrolujte online recenze. Navštivte webové stránky jako Salony-krasy.cz a přečtěte si recenze od minulých pacientů.
  3. Kontaktujte místní podologickou společnost. Kontaktujte svou místní podologickou společnost a zjistěte více o kvalifikaci a zkušenostech podologů ve vaší oblasti.
  4. Požádejte svého lékaře o doporučení. Váš lékař vám může doporučit podologa, se kterým v minulosti spolupracoval.
  5. Zvažte kvalifikaci a zkušenosti. Ujistěte se, že vámi vybraný podolog má příslušnou kvalifikaci a zkušenosti k léčbě vašeho stavu.
  6. Zeptejte se na cenu léčby. Než s ní souhlasíte, ujistěte se, že rozumíte ceně léčby.

Foto: Anelya Okapova / Unsplash

Komentáře