Co na sebe na podzimní výlet? Prádlo je základ!

Kategorie: Vy a jenom Vy

Mojekrasa

Podzim je tady, teploty poklesly, ale to jistě není důvod, proč se ukrývat doma! Naopak, pokud se alespoň trochu podaří počasí, podzimní výlety patří k těm nejhezčím! A pokud se správně obléknete, rozhodně nebudete trpět nepřízní podzimního počasí!

Proč si i pro outdoor nepořídit skvělou výbavu?

Také si myslíte, že na nějaké výlety vám postačí třeba staré džíny a odřená šusťákovka? Nechceme vám rozhodně nic vnucovat, ale proč si takový výlet nebo procházku nezpříjemnit a nepořídit si pro tento účel to pravé oblečení? Stejně jako jsme zvyklí pořizovat si speciální sportovní oblečení na kolo nebo třeba na tenis, lze si pořídit i tu správnou výstroj na procházky, nebo výlety, čili na outdoorové aktivity.

Správné oblečení vás skvěle ochrání před rozmary počasí a udrží vás v tepelné pohodě. Ačkoliv jde hlavně o funkční oblečení, jeho výrobci nezapomínají také na to, že by mělo slušet, proto se v něm můžete směle vypravit i do města. Jeho hlavní výhodou je skvělý a pohodlný střih, ve kterém se můžete třeba vyšplhat i na ten nejvyšší vrcholek, a dále skvělé materiály, které zaručí teplo a sucho.

Teplé prádlo, to je to hlavní!

Při oblékání na podzimní výšlap bychom neměli zapomínat na teplé prádlo. Naopak, jde o základ, od kterého se vše odvíjí. Pokud byste si oblékli prádlo nekvalitní, nezachránila by vás ani to nejlepší outdoorové oblečení. Tzv. termoprádlo skvěle zahřeje, odvádí pot, zabraňuje zápachu. Je plně funkční a umožňuje tedy perfektní pohyb, aniž by se kdekoliv krčilo a vyhrnovalo.

Na podzimní výlety se bude nejlépe hodit termoprádlo z vlny. Ta se příjemně nosí a velmi dobře odvádí po a pachy, a to po delší dobu. Na rozdíl od termoprádla z umlěých vláken, které je vhodnější spíše na aerobic. Nezapomínejte také na kvalitní ponožky! Vybírat si můžete z termoponožek s příměsí vlny, které vás zahřejí i tehdy, pakliže provlhnou. Dále si můžete vybírat z ponožek s příměsí tzv. stříbrného vlákna, které zbavuje perfektně pachů, či tzv. vlakna Cool Max, které rychle uschne.

I outdoorové oblečení může slušet

I když teplota nebezpečně klesne, není nutno halit se do tlustého kožichu. Kdepak, vtip je ve vrstvení! Jako základ oblékněte tedy kvalitní termoprádlo a ponožky. Dále navrstvěte triko s dlouhým rukávem a fleecovou mikinu. Tento materiál je mimořádně oblíbený, protože jde o materiál lehký, pružný a maximálně hřejivý. Vyrábí se navíc v různých gramážích, podle toho, jaké teplo vám má poskytnout. Pokud si chcete zajistit větší teplo, zvolte gramáž vyšší (Polartec Classic 200, Polartec ThermalPro, Tecnopile), pro méně náročné aktivity sáhněte po gramážích kolem 100g/m2 nebo strečovém Polartec PowerStrech. Pořídit si můžete dále speciální kalhoty, často s kapsami po stranách, které na první pohled ani nepřipomínají, že jde o sportovní výstroj.

Podzimní oblečení doplníme ještě bundou, ale ta může být pouze lehká větrovka. Pokud bude vyrobena z kvalitního nepromokavého a neprofouknutelného materiálu, bohatě postačí až do teplot blížících se k nule. Oblečení dnes plně respektuje technologický vývoj. Proto na něm najdete speciální kapsy, do kterých lze pohodlně umístit mobilní telefon, anebo třeba navigaci.

Komentáře