Doporučujeme - letní modrohnědé líčení

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Příjemný den všem čtenářům, dnes mám pro vás rychlý tip na jednoduché letní líčení v nevšední barevné kombinaci, která ve správných odstínech bude slušet každému oku a krásně vynikne na opálené letní pokožce.

K tomuto líčení budeme potřebovat modré a hnědé oční stíny, já jsem použila stíny z paletky Catrice Twinkle in the eye, bílou tužku na oči, řasenku (kdo chce, může například na večer, na párty použít i řasy nalepovací), makeup nebo tónovací krém, přirozenou tvářenku a nude lesk a rtěnku. Já při líčení začínám očima, protože pokud mi stíny spadnou pod oko, mohu je jednoduše setřít ubrouskem a nesmažu si makeup, kdo ale začíná nanášením makeupu, může si nejprve dát ten, je to úplně jedno.

Na oční víčko až pod obočí nanesu bázi pod oční stíny, dnes chci, aby stíny byly pěkně třpytivé a proto použiji bázi s lesklým efektem Pearl od firmy NYX. Bázi nanesu ve velmi tenké vrstvě po celém horním víčku až pod obočí a také na spodní linku, nanášejte opravdu malé množství, jinak se báze bude na víčku srážet a stíny slévat do čárek, při malém množství naopak báze prodlouží výdrž očních stínů a zvýrazní jejich barvu a lesk.

Dalším krokem je světle modrý třpytivý oční stín do vnitřního koutku oka, nanáším plošším štětcem na oční stíny a na horním víčku nanesu tento stín zhruba do třetiny oka. Světlý stín ve vnitřním koutku váš pohled krásně prozáří. Na řadu přichází středně hnědý stín se stříbrným shimmerem, ten nanesu na celou spodní linku a také na horní víčko, od třetiny oka až do vnějšího koutku a také do banánku. Stín nanáším větším kulatým štětcem a rozmažu do ztracena směrem k obočí.

 

Nyní využiji světle béžovorůžový stín, který nanesu pod obočí a na přechod mezi stínem hnědým, tento krok se snažte udělat co nejpečlivěji, protože správné rozetření stínů do sebe a do ztracena udělá dojem precizního pečlivého líčení a také krásně opticky nadzvedne obočí a vaše oči budou vypadat větší. Nyní si vezmu nejtmavší hnědý stín a tenký plochý štěteček, nanesu trochu barvy a obtáhnu tmavým stínem spodní linku oka, zhruba do dvou třetin, směrem od vnějšího koutku k vnitřnímu, stejnou linku udělám i na horním víčku, také do dvou třetin od vnějšího koutku. Touto linkou dodám řasám na plnosti a zvýrazním ještě více konturu oka.

Vezměte si bílou kajalovou tužku na oči a zvýrazněte ji vnitřní koutek oka, které bude díky tomuto triku zářivější a bělejší, tužku můžete použít i na vnitřní spodní linku, díky čemuž bude oko vypadat opticky větší. Líčení očí zakončím oblíbenou řasenkou.

Pokračujeme pletí, já použiji nejdříve korektor na zakrytí kruhů pod očima, korektor do kůže jemně vklepávejte, kůžička kolem očí je jemná a pokud budete korektor nanášet tahy a kůži vytahovat, zaděláváte si na vrásky kolem očí.

Nyní přichází na řadu sjednocení pleti. Komu by se chtělo v horkém počasí nosit makeup, asi jen málokomu a proto použiji pouze BB cream na sjednocení a rozzáření pleti, výhodou je také to, že BB creamy obsahují ochranný faktor, takže jsou vhodné i na den. Co se týče pleti, zbývá nám už jen tvářenka, důležitý krok, který nikdy nevynechávejte. Já použiji tvářenku v přirozené barvě jen pro zvýraznění kontur v obličeji a dodání zdravého nádechu a lesku pleti, nanáším štětcem na tvářenku na oblast jablíček a rozmažu směrem k uchu. Kdo chce dodat pleti zářivý nádech a zdravý lesk, může pod tvářenku použít krémový rozjasňovač, já jsem dnes použila trochu rozjasňující báze pod makeup od Essence na oblast lícních kostí, ale můžete jej použít i na střed čela a nosu a nad horní ret, tím dodáte rtům plnost.

Posledním krokem jsou rty, oči jsou poměrně výrazné, takže použiji jen matnější tělovou rtěnku a na střed rtů nanesu trochu nude lesku. Tak a celý vzhled je kompletní, kdo má mastnější pleť, může ještě celý obličej přepudrovat transparentním pudrem pro fixaci, matnost a větší výdrž makeupu.

Na celý postup na videu se můžete podívat tady

Fotografie

Komentáře