Duhová oční linka – jak na to

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Jaro je v plném proudu a léto se nezadržitelně blíží, proto je ideální čas na to zkusit další, trochu bláznivé, barevné líčení. Dnes bych vám chtěla ukázat jak na duhovou oční linku, protože je to líčení nejen efektní, ale také poměrně jednoduché a nezabere vám více než pár minut.

Přitom vypadá velice hezky, můžete zkoušet různé barevné kombinace a v umírněnější barevné verzi se ho nemusíte bát ani na den, na večer na diskotéku, letní párty nebo i na večeři můžete přidat na intenzitě a barvách a na lince se můžete barevně více realizovat.

K vytvoření tohoto vzhledu budeme potřebovat tělový oční stín, hnědý oční stín, různobarevné oční stíny na linky, bílou tužku na oči, tekutou černou linku a řasenku. Makeup obličeje a rty si již můžete doladit podle svých představ, já jsem však použila barvy víceméně neutrální a přirozené.

Prvním krokem je nanesení báze pod oční stíny, bázi nanáším prstem na celé víčko, ale můžete pro nanášení použít i štětec. Po nanesení báze pokračujeme tělovým očním stínem, který nanáším větším štětcem na celé víčko i pod obočí. Následuje hnědý přirozený matný stín do ohybu oka, s tímto krokem si trošku vyhrajte a rozmažte stín do ztracena směrem k obočí, váš pohled se tak prohloubí a oči budou vypadat větší.

Nyní pokračujeme bílou oční linkou, vezmeme si měkčí bílou tužku na oči a nakreslíme jí na horní oční víčko klasikou linku, můžeme ji trochu protáhnout za hranici oka ve vnějším koutku a nemusíme se bát udělat linku maličko silnější. Dalším krokem je nanášení barevných očních stínů na právě dokreslenou bílou oční linku, díky bílé podkladové lince budou barvy sytější a výraznější. S nanášení začínáme ve vnitřním koutku oka a pokračujeme směrem ven. Já jsem zvolila jako první barvu žlutou, dále pak oranžovou, zelenou, svítivě růžovou a modrou. Počet barev a odstíny jsou ale zcela na vaší volbě a vkusu.

Stíny nanášíme pouze na bílou linku, nikoliv na celé víčko a přechody mezi barvami trochu rozmažeme štětcem, který si během rozmazávání otíráme do kapesníku, abychom barvy mezi sebou nezašpinili. Dalším krokem je tekutá černá oční linka na horním víčku, linku nakreslíme úplně klasicky způsobem, který nám vyhovuje, já začínám od středu k vnějšímu koutku a pak od vnitřního koutku do středu oka. Ve vnějším koutku může být linka maličko silnější a na konci přidáme maličký ocásek. Jinak se ale snažíme linku udělat tenkou a pravidelnou. Posledním krokem makeupu očí je řasenka, řasy pročešeme od kořínků naší oblíbenou řasenkou a pokud se nám efekt zdá málo dramatický, můžeme přidat i řasy umělé, které bych ale doporučovala jen na párty či na večer.

Makeup obličeje je již klasický a provedeme ho tak, jak jsme zvyklé. Tedy nanesu bázi pod makeup, poté oblíbený makeup, který nanáším velkým plochým štětcem a roztírám směrem do ztracena. Nesmíme zapomenout na kruhy pod očima, vyzmizíkujeme je oblíbeným korektorem. Nyní přijde na řadu tvářenka, k barevným očím volíme již nějaký neutrální béžový odstín, štětcem na tvářenku vykreslíme kontury a zvýrazníme jablíčka.

Zbývají pouze rty, nejlepší volbou jsou rty v barvě nude nebo jinak neutrální, já jsem použila jen barevný nude balzám, ale nemusíte se bát ani jemně růžové, broskvové či meruňkové. Výrazné rty bych v tomto případě nevolila ani k večerní příležitosti. Na závěr je možno celý makeup zafixovat transparentním fixačním pudrem. Doufám, že se vám tento look líbil a že ho doma zkusíte.

Vaše Petra

Komentáře