Epilace versus depilace, kdy kterou metodu odstranění chloupků zvolit?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Depilace znamená odstranění části chloupků, která je na povrchu kůže. Epilace znamená vytrhávání chloupků i s kořínky. Existuje více metod, jak mít hladší pleť bez chloupků. Podívejme se na ty nejoblíbenější metody depilace a epilace, stejně jako na jejich plusy a mínusy. Upozorníme na jejich možné kontraindikace.

Depilace žiletkou nebo holicím strojkem

Depilace žiletkou je nejrozšířenější způsob odstraňování chloupků. Je snadný, rychlý a potřebujete jen ostrou žiletku a gel na holení. Chloupky však během několika dní dorostou a někdy holení žiletkou způsobuje vyrážku.

Doporučuje se holicí strojek s výměnnou hlavicí, Modernějším řešením je elektrický holicí strojek pro ženy.

Kosmetická depilace s chemickým základem

Kosmetická depilace má chemický základ. Používají se při ní speciální pěny, gely a tělové krémy. Pokožka zůstane hladká a bez chloupků až dva týdny. Procedura je zcela bezbolestná. Přípravek stačí nanést, počkat pár minut a pomocí stěrky vše i s chloupky odstranit. Přípravky mohou vyvolat alergickou reakci, nehodí se pro citlivou pleť ani pro depilaci oblast bikin.

Vytrhávání chloupků pomocí speciální niti

Kosmetický salón nabízí další formy, třeba v podobě epilace pomocí speciální niti. Zde je důležitá přesnost. Tato forma nahrazuje pinzetu a hodí se na menší plochy, jako obočí, oblast pod nosem nebo třísla. Na nohy se spíše hodí vosk nebo pasta.

Epilace cukrovou pastou

Jde o přírodní kosmetiku a bezbolestnou epilaci. Chloupky z těla zmizí na 2 až 3 týdny. Tato forma je mnohem jemnější než epilace voskem. Pro kvalitní epilaci cukrovou pastou zvolte kosmetické salony, pokud to zkusíte sami, bude vám trvat, než získáte patřičný grif. Úžasná je přírodní cukrová pasta značky Alexandra Professional, která příjemně voní a dobře se s ní pracuje.

Epilace voskem

Vysoce efektivní, ale bolestivá. Výsledkem je krásná pleť, která je hladká i po měsíci. Můžete to zkusit i doma, lepší je ale využít kosmetický salon. Musíte se připravit, že tato procedura není bez bolesti. Kosmetičky ale pracují velmi rychle. Každá další procedura bude méně nepříjemná.

Epilace za použití epilátoru

Tato forma epilace není bez bolesti, díky novým technologiím je ale snesitelná. Zajistí hladkou pokožku na celé týdny. Použití je snadné a pohodlné, výsledek perfektní a dlouhodobý. Každá další procedura je méně nepříjemná. Doporučujeme Silk-épil 7 SkinSpa od firmy Braun, který odstraňování chloupků kombinuje i s tělovým peelingem.

IPL epilátory – epilace pulsním světlem

Bezbolestnou cestou k dlouhodobě hladké pokožce jsou IPL epilátory. Záblesky IPL světla působí na chloupky, které po pár ošetřeních vypadnou. Pak přístroj zabraňuje jejich opětovnému růstu. Možné je i používání IPL epilátoru doma. Metoda je bezbolestná a pokožka je bez podráždění.

Laserová epilace

Revoluční metoda, která vás má chloupků zbavit navždy. Cena za ošetření může přesáhnout i 10 000 korun za proceduru. Po návštěvě několika sezení ale zničí laser kořínky všech chloupků a budete mít trvale hladkou pleť. Metoda nezabírá u všech stejně. Nejlépe zabírá na světlou pleť a tmavé chloupky.

Depilace nebo epilace, výběr je jen na vás

Někomu vyhovuje klasická žiletka, jiný nechce depilovat tak často, a tak se raději uchyluje k epilaci. Mnoho z nás si také péči v kosmetickém salonu dopřeje raději, protože si na danou proceduru sám doma hledá těžce čas. Záleží jen na vás, kterou cestu si k pocitu vyššího sebevědomí zvolíte vy.

Vyberte si váš ideální salon pro epilaci a depilaci

Vyzkoušely jste některou z metod odstranění chloupků? Jaké jsou vaše zkušenosti a proč jste metodu vybrala? Popište nám vaše zkušenosti v komentáři pod článkem!

Vyzkoušely jsme za vás epilaci cukrovou pastou

Komentáře