Jak na celulitidu a co ji skutečně odstraní?

Kategorie: Zdraví a hubnutí

Mojekrasa

Celulitida vytváří nevzhledné hrbolky, jamky, nerovnosti a rýhy na kůži. Jaké jsou osvědčené kosmetické procedury a přístrojová ošetření, které zabírají? V článku vám přinášíme odpovědi na otázky: co je to celulitida, jaké stupně celulitidy rozeznáváme, příčiny vzniku celulitidy, jak se zbavit celulitidy a různá ošetření, která napomáhají zmírnit projevy či zcela odstranit celulitidu.

Co je to celulitida

Celulitida není jen estetický problém. Často je ukazatelem fungování celého těla. Moderní metody jsou v boji proti celulitidě komplexní, odstraňují celulitidu, zpevňují a obnovují pružnost pokožky a startují metabolické procesy. Celulitida postihuje 80 % žen. Na problémových partiích mají tenčí kůži a na vině jsou i ženské hormony.

Rozeznáváme 4 stupně celulitidy

• 1. Celulitida je vidět pouze při stlačení pokožky

• 2. Celulitida je vidět jen, když sedíte

• 3. Hlubší dolíčky viditelné ve stoje, vsedě i vleže, pomerančová kůže je chladnější a při silnějším stisku bolestivá

• 4. Celulitida ve formě onemocnění, velké hrbolky, na dotek tuhé a bolestivé

Příčiny vzniku celulitidy

• Tenčí kůže v oblasti boků a hýždí

• Hormonální změny

• Stres

• Kouření

• Nedostatečný pitný režim

• Strava s vysokým obsahem soli, tuků a konzervantů

• Nedostatek pohybu

• Dlouhé sezení a stání v práci

• Nadváha

• Věk

• Dědičnost

Jak se zbavit celulitidy

Kromě diety a pohybu jsou vhodné krémy, oleje a peelingy zlepšující prokrvení kůže. Obsahují kofein, skořici, pepř, chilli, výtažky vinné révy či pupečníku asijského. Pomůže i suché kartáčování a masáž studenou sprchou nebo doplňky stravy, jako je zinek, vitamin A, D, C, E a B-komplex podporující tvorbu kolagenu.

Čtěte také: Slyšeli jste o maderoterapii a její účinky na celulitidu?

Ruční lymfatická masáž

Ruční lymfatická masáž podpoří lymfatický oběh. Je vhodná pro odstranění celulitidy 1. stupně. Opakovanou masáží se postupně posouvá tekutina k lymfatickým uzlinám.

  • Cena ruční lymfatické masáže se pohybuje kolem 1000 korun podle rozsahu ošetření.

Přístrojová lymfodrenáž

Při formování těla přístrojovou lymfodrenáží se problémová partie umístí do speciálního obleku, ve kterém se střídá přetlak a uvolnění tlaku a aktivuje se lymfatický systém.

  • Cena přístrojové lymfodrenáže se pohybuje od 600 korun dle rozsahu ošetření a typu přístroje.

Kryolipolýza

Kryolipolýza k rozpadu tukových buněk využívá chlad. Tukové buňky zmrznou, ale kůže a další struktury jsou nedotčeny. Ošetření kryolipolýza pro odstranění celulitidy se hodí na různé části těla, i když třeba nepomáhá hubnutí.

  • Průměrná cena kryolipolýzy je 6 000 korun.

Přístroj EMSCULPT slouží pro tvorbu svalů a odstranění tuku

Posílíte svaly až o 16 % a spálíte až 19 % tuku bez námahy za 30 minut. Lze docílit i neinvazivního liftingu pro zvednutí hýždí. Tréninky EMSCULPT dodají svalům 20 000 suprama­ximálních svalových kontrakcí a vy můžete jen ležet. Stačí 4 sezení za 2 týdny.

  • Cena je 13 000 za ošetření, 4 až 6× opakovat po 2 až 3 dnech.

BTL EXILIS přístrojová liposukce, zpevnění a omlazení pokožky

Přístroj Exilis Elite radiofrekvence vás při relaxaci zeštíhlí a zbaví tuku na problematických partiích do 30 minut 1× týdně za 3 měsíce. BTL Exilis Elite až o 42 % redukuje vrásky a o 35 % zpevní pokožku.

  • Cena je asi 4 500 za ošetření partie.

BTL Unison řeší všechny hlavní příčiny a stupně celulitidy

BTL Unison kombinuje 2 technologie. Silná a cílená radiofrekvence a akustická energie je podpořena okysličením. Pokožka je hebká, pevná a hydratovaná a postava se zeštíhluje a tvaruje. Ošetření trvá do 30 minut. Výsledek vidíte ihned po ošetření a díky remodelaci kolagenu se stav zlepšuje i během dalších měsíců.

Rázová vlna

Kombinace akustických rázových a elektrických pulsů způsobujících narušení tukové tkáně, podporujících činnost lymfy i tvorby kolagenu a obnovujících pružnost kůže. Kromě pomerančové kůže odstraňuje také jizvy a strie. Doporučuje se 6 až 10 opakování 2× týdně.

  • Cena rázové vlny je od 3 000 za jednu oblast.

Ultrazvuková liposukce – kavitace

Kavitace neboli bezbolestná neinvazivní liposukce je lipolýza, která redukuje přebytečné tuky. Radiofrekvenční přístroj zahřívá pokožku do hloubky 20 mm. Rozrušené tukové buňky se odvádí z těla lymfatickým systémem. Průměrná cena je 1 500 korun. Zkusit můžete i pomalé prohřívání pokožky v infračervené sau­ně.

Během ošetření se někdy aplikuje kontinuálním ultrazvukem do pokožky koktejl účinných látek proti lokálnímu tuku, celulitidě a ochablejší kůži. Metoda je bezbolestná. Používá se i galvanická terapie, která pomáhá pronikání aktivních látek z přípravků proti celulitidě do hlubších vrstev a zvyšuje jejich účinek.

Laserová terapie

Laserová terapie nebo tzv. subcize, u které se pod kůži zavede jehla, naruší tuhé pruhy pojivové tkáně. Existují různé přístroje s různou účinností. Některé metody u někoho zaberou pouze dočasně.

  • Průměrná cena laserové terapie je od 2 000 korun. Používají se i dermální výplně či kolagenové injekce, které však znamenají vyšší zásah do těla.

Mohlo by vás zajímat

Foto: Freepik/master1305

Zaujaly vás metody odstranění celulitidy? Vsaďte na masážní salon ve vašem okolí či formování postavy v kosmetickém sa­lonu


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře