Obočí dodává očím výraz a hloubku. Víme, jak na něj!

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Ačkoliv se to možná nezdá, obočí je jedním z nejdůležitějších prvků na obličeji. Přesto mnoho žen na obočí buď vůbec nedbá, nebo ho naopak příliš vytrhává, či nepřirozeně dokresluje.

Správný tvar a hustota obočí dodá obličeji požadovaný výraz a očím hloubku, já osobně volím zlatou střední cestu a jsem pro co nejpřirozenější tvar a sílu obočí, protože obočí, které je příliš huňaté a neupravené, vypadá stejně špatně jako obočí vytrhané do tenké linky nebo dokonce vytrhané úplně a nakreslené nebo vytetované. Samozřejmě ne každý má obočí dostatečně husté, barevné a vyhovujícího tvaru, ale i tak bych řekla, že je k tomu potřeba přistupovat s citem a nekreslit a neupravovat ho do nepřirozených tvarů a barev (např. blondýna s úplně černým nakresleným či vytetovaným obočím). Jak správně na to, aby vaše obočí mělo žádoucí tvar, tloušťku a hustotu si povíme v následujících bodech a názorně ukážeme na fotkách a videu.

Jak obočí ano

  • Trhat chloupky po směru růstu
  • Vytrhávat vždy po jednom chloupku
  • Trhat zespodu obočí, nad obočím bych se do toho raději příliš nepouštěla, já sice občas vytrhnu zbloudilý chloupek , ale opravdu vyjímečně, zbytečně byste si tím obočí narovnali
  • Vytrhávat večer po koupeli, pokud se nikam nechystáme, je to ideální, do rána zmizí zarudnutí
  • Pokud je pro vás trhání příliš bolestivé, lze to zmírnit přiložením kostky ledu na malou chvilku na místo, kde budeme trhat
  • Obočí můžete shora jemně zastřihávat do požadovaného tvaru

Jak obočí ne

  • Netrhat proti směru růstu, chloupky by mohly zarůstat, což by mohlo být velmi bolestivé
  • Netrhat shora
  • Netrhat do příliš tenkého tvaru

Správný tvar a délka obočí jsou velice důležité, proto si vezmětě do ruky tužku, či kosmetický štětec a pojďte se se mnou podívat, jak na to. Obočí by mělo začínat tam, kde vám končí křídlo nosu, položte tužku svisle na kraj křídla nosu a tam, kde vám protne obočí,tam je jeho začátek. V tomto místě je také obočí nejširší a mělo by mít šířku vašeho malíčku. Nejvyšší bod získáte tak, že protnete duhovku s krajem nosu a končit by vám mělo v bodě, který vznikne spojením křídla nosu a vnějšího koutku oka.

Co se týče pomůcek na dokreslování obočí, můžete použít buď tužku nebo stíny, osobně bych doporučovala použít spíše stíny, lépe se nimi pracuje, máte větší výběr odstínů a správnou barvu si mícháním stínů mezi sebou, můžete i namíchat a navíc to působí mnohem přirozeněji. Ideální na dokreslování obočí stínem je zkosený štěteček. Tužky bývají tvrdé a s jejich pomocí bývá dokreslení více viditelné. Co se týče techniky dokreslování, začnete od konce obočí a malými krátkými tahy obočí vyplňte, rozhodně nekreslete souvislou silnou čáru!

Dalším pomocníkem v péči o obočí je kartáček na jeho česání, díky němu můžete obočí vyčesat a dlouhé chloupky, které shora přečuhují, zastřihnout. Lze ale použít i starý zubní kartáček, či umytý kartáček ze staré řasenky.Po dosažení správného tvaru můžete obočí zafixovat lakem na vlasy či voskem.

Ještě bych tu měla jeden tip pro ty, kteří se nechali strhnout vlnou tenkého obočí a teď jim nechce dorůst do požadovaného tvaru a hustoty, řešením je nechat obočí být a pár měsíců, 2–3, ho vůbec netrhat, jen potírat ricinovým olejem, mělo by to pomoci a obočí by zase mělo začít růst, ale opravdu to chce vydržet a vůbec nevytrhávat, i když poroste každý chloupek jiným směrem.

Na celý postup dokreslení obočí se můžete podívat na následujícím videu

Fotografie

Komentáře