Kdy zvolit laserovou epilaci versus epilaci cukrovou pastou?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Uvažujete o tom, jakou zvolit formu epilace? Odstranění chloupků cukrovou pastou je oblíbené a cenově dostupné. Laserová epilace je trvalejšího charakteru, ale tato metoda se nehodí pro každého. Podívejme se, jaký je mezi metodami rozdíl.

Odstranění chloupků cukrovou pastou

Pokud toužíte po hladkém těle bez zarostlých chloupků a neustálé nutnosti holení, vyzkoušejte epilaci cukrovou pastou. Má dlouhodobé účinky a je bezbolestná. Profesionálně vyškolená kosmetička se dokáže postarat o celé tělo od obličeje až po nohy. Jde o přírodní kůru. Jemně zahřátou pastu složenou ze speciální glukózy a vody, nanáší kosmetička na kůži a vmasíruje ji. Pasta je vhodná i na velmi citlivou kůži a kontraindikace se moc nevyskytují. Depilace je možná u velikosti chloupků 3 až 5 milimetrů. Každým ošetřením chloupky slábnou. Pravidelností docílit trvale hladké pokožky.

Výhody epilace cukrovou pastou

Pasta nepřilne ke kůži, ale pouze k chloupkům. Na rozdíl od vosku nepoškozuje kůži, metoda nebolí, je šetrná a výsledkem je krásná pleť. Pasta se z kůže strhává po směru růstu chloupků rukou, nebo pomocí depilačních pásků. Chloupky se při tom nepřetrhnou a vytrhnou i s kořínky. Pastu lze nanést na jedno místo i několikrát, a proto dosáhneme zcela hladkého výsledku. Po proceduře se ošetří epilované místo sérem proti zarůstání a dorůstání chloupků. Výsledek vydrží minimálně 10 dní a efekt se neustále prodlužuje. Metoda je vhodná na podpaží, třísla, intimní partie, nohy, ruce i obličej.

Laserová epilace

Většina způsobů odstranění chloupků je časově náročná a nemá dlouhodobý účinek. Tato metoda nahradí krátkodobější metody. Laserová epilace je nejefektivnější pro hladkou kůži. Po počáteční sérii 4 až 6 opakování stačí epilaci opakovat 2× ročně. Chloupky, které mezi udržovacími ošetřeními vyrostou, budou jemné a v mnohem menším množství než na začátku. Laserem lze epilovat všechny partie. Epilaci chloupků nad horním rtem, na bradě, podpaží, tříslech a lýtkách. U mužů jsou to i záda, krk a hrudník. Ženy využívají i epilaci intimních partií pro prevenci bolestivého zarůstání chloupků.

Jak funguje laserová epilace

Při epilaci laserem světelný paprsek proniká do chloupku, tam se váže na pigmentové barvivo, tedy melanin. Díky němu vzniklé teplo sjede chloupkem k cibulce a zničí ji. Pak chloupek už nevyroste. Laserová epilace je vhodná pro ženy i pro muže, kteří trpí nadměrným ochlupením. Není vhodná pro jedince trpící ložiskovou hypertrichózou. Citlivost je velmi individuální. Klient při ošetření cítí štípání či lehké pálení. Oblast bikin nebo podpaží je za cenu 3 000 korun, u lýtek už je cena 10 000 korun za jedno ošetření. Metoda je méně účinná u lidí s velmi světlými chloupky s malým množstvím melaninu. Laserová epilace je dnes nejefektivnější metoda z hlediska dlouhodobého efektu.

Vyzkoušely jsme za vás epilaci cukrovou pastou

Kam zajít na kvalitní epilaci? Doporučujeme

Náš tip: Zajděte si pro bezbolestnou epilaci curkovou pastou do Kosmetického salonu Charde v Říčanech u Prahy

Komentáře