Když příroda zkrášluje...

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Je jedno, jestli se líčíte moc nebo málo nebo třeba vůbec. Při pohledu na novou rudou rtěnku trochu poskočí srdce každé ženě. I té, která by se ji nikdy neodvážila použí. Protože dekorativní kosmetika, to je takový malý ženský poklad. Ty mladší si možná ještě myslí, že se líčí kvůli okolí, zatímco ty starší už dobře vědí, že líčení je skrz naskrz ženský rituál s velmi relaxačním účinkem na duši a ocenění od okolí je příjemný bonus. Proto dekorativní kosmetice věnujeme často větší pozornost než té pečující.

Výběr dekorativní kosmetiky je obrovský. Vybrat si novou rtěnku nebo makeup je jak výprava do říše pohádek, protože v každé parfumerii na vás vykoukne tolik krásy, až oči přecházejí. Měla by vás tedy vůbec zajímat přírodní dekorativka? Vždyť je tu tolik renomovaných značek, které zkrášlují i hvězdy stříbrného plátna už několik desetiletí. Odpověď je nekompromisní stejně jako složení nové generace přírodních značek dekorativní kosmetiky. ANO, přírodní dekorativka by vás rozhodně měla začít zajímat.

Hlavně proto, že boří mýtus o tom, že pro krásu musíte vy nebo někdo jiný trpět. Okolo konvenční dekorativní kosmetiky se toho utrpení najde překvapivě mnoho. Obsahuje spoustu látek, které jsou všechno, jen ne zdravé. Umí zamaskovat nedokonalosti pleti, ale na druhé straně značně přispívá k jejich zhoršování – třeba v případě akné. Výroba většiny produktů je málokdy aspoň trochu ekologická, všude spousta levného plastu, přibalených aplikátorů, které nikdy nepoužijete, labutěnek, co hned letí do koše nebo zbytečných krabiček v celofánu. Často dost trpí i vaše peněženka, protože nejdražší položkou bývá nezřídka logo na obalu. O tom, že až do nedávna byly všechny tyto produkty a látky testované na zvířatech a někde stále ještě jsou, ani nemluvit. Trochu vysoká cena za plnější a šťavňatější rty….

Všechny tyto důvody by úplně stačily k tomu, aby nám přírodní dekorativka začala stát aspoň za prozkoumání. Ale on je tu ještě jeden, sice ne tak bohulibý, ale pro většinu z nás dost zásadní. Přírodní dekorativní kosmetika totiž pleť nejen okamžitě zkrášlí, to není nic těžkého. Ona ji také zlepšuje. Ingredience používané v dekorativce jsou stejné nebo podobné těm, které přírodní kosmetika používá v pečujících produktech. Prostě proto, že příroda to jinak neumí. Brokolicový olej vyhladí stejně krásně jako silikon, ale narozdíl od něj o pleť do hloubky pečuje, dodá jí mikroživiny a chrání ji před vnějšími vlivy. Přírodní dekorativka je prostě další úroveň péče a můžete s jejím přínosem počítat.

Pořiďte si kvalitní přírodní makeup a můžete s klidem ubrat na krému, protože o vaši pleť bude postaráno dvakrát lépe. Rtěnka skvěle doplní péči o rty, korektor oční okolí nejen projasní, ale rovnou zhydratuje a ochrání. Řasenka prodlouží a zahustí, ale hlavně opečuje a podpoří růst. Už to není jen instantní krása, kterou večer spláchnete ve sprše. Přírodní dekorativka vás zkrášluje i po odlíčení, protože pleť všechny ty úžasné látky využívá dál. A bude den za dnem krásnější. Chtějte od své kosmetiky víc, než zakrytí nedokonalostí. Chtějte po ní, ať pomůže vaši pleť uzdravit a zlepšit.

Ale co funkčnost? Opravdu dovede to, co její konvenční sestřička? Odpovědí může být i to, že mnoho vizážistů profesionálů zařazuje do svého arzenálu přírodní produkty stále častěji. S některými produkty se možná budete muset trochu sžít a zvyknout si, že sypké nebo krémové konzistence jsou častější než u konvenčních značek, stejně jako multifunkční líčidla. A že opravdu nejde vyrobit voděodolná řasenka s čistě přírodním složením. Ale rozhodně seženete čistě přírodní řasenku, která vaše řasy zkrášlí, opečuje a klidně vydrží i trochu deště. Makeup, který skryje, co má a zároveň léčí. Oční stíny, které jakoby mimochodem zjemňují oční okolí a vyhlazují vrásky. Rtěnku, kterou může vaše čtyřletá dcera bez rizika z půlky sníst, když se bude chtít namalovat jako máma. A když přijdete na Green Beauty Market, 9. 11. od 9:00 do 19:00 do Prague Gallery Laufen na I. P. Pavlova, tak to dokonce máte možnost sehnat, vyzkoušet, ovonět a nakoupit na jednom místě. A ještě se nechat nalíčit.

www.greenbeautymarket.cz

Autor: Renata Ježková

Foto: Martina Hrivňáková

Fotografie

Komentáře