Léto a make-up

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Začalo léto a s ním dilema, co s make-upem. S make-upem by se to v letních měsících nemělo přehánět. Zde platí čím méně, tím lépe.

První důležitou věcí je uvědomit si, že make-up, který jsme používaly doposud, nyní zřejmě nebude vhodný. Jak texturou, tak odstínem. Naše pokožka, ať už chceme nebo ne, v létě na sluníčku ztmavne. Někomu více, někomu méně. Nicméně ve většině případů je to tak a my s tím musíme pracovat. To znamená pořídit si nový make-up. Každá žena by měla mít ve své kosmetické taštičce alespoň dva odstíny make-upu, jeden na léto a druhý na zimu.“ Při výběru make-upu si dávejte záležet. Vybírejte ho vždy na denním světle a zkoušejte na rozhraní dolní čelisti a krku. Dbejte na to, aby odstín korespondoval i se zbytkem těla. Některé ženy mohou mít světlejší obličej než tělo nebo naopak“, říká Mercedes Duda, make-up artistka z Make-Up Institute Prague. Letní make-up by měl mít lehčí konzistenci i z důvodu prodyšnosti pleti. Velmi vhodné na léto jsou například dnes populární BB a CC krémy, které jsou lehoučké, pečují o pleť a zároveň pleť krásně sjednotí. Není vhodné pleť příliš zatěžovat tuhými a krycími make-upy. TIP: Pokud máte takový make-up osvědčený a nedáte na něj dopustit, zkuste ho třeba trochu naředit lehkým hydratačním krémem nebo olejíčkem. Další důležitou věcí je ochranný faktor. V létě je třeba pokožku chránit před UV zářením. Velká řada značek dnes vyrábí make-upy s různě vysokými ochrannými faktory, tudíž už nemusíte řešit jak pleť ochránit. Zkuste například BB Cream od značky Note s SPF 15.

Nicméně pokud váš make-up ochranný faktor nemá, je třeba se ochránit jinak a to podkladovým krémem pod make-up, který bude ochranný faktor mít. Například Anthelios XL s SPF 50+ od La Roche-Posay, který je bez parabenů a parfemace a vhodný pro citlivou pleť.

V létě většinou bývá naše pleť hezčí a tak si můžeme dovolit vyjít i bez make-upu pouze s drobnou korekcí obličeje pomocí korektoru. To pak stačí nanést krém nebo sprej s ochranným faktorem a lokálně zamaskovat nedokonalosti. Perfektní ochranný prostředek proti UV záření je například Anthelios 50+ od La Roche-Posay, ultralehký sprej na obličej, který je perfektní díky aplikaci. Můžete ho nosit v kabelce a v případě potřeby během dne přestříknout.

Co se týče trendů v líčení na léto, je to jasné. Skoro každé léto je v kurzu nude make-up. Krásná sjednocená pleť, upravené obočí, trocha projasňujícího bronzeru na místa, kam přirozeně dopadá na váš obličej sluníčko, případně trochu řasenky a máte hotovo. Pokud přece jenom chcete jít do něčeho výraznějšího, letos jsou trendy barevné řasenky a linky. Nebojte se a jděte do odstínů jako je fialová, tyrkysová nebo žlutá. Nezapomeňte však v letních měsících sáhnout po produktech, které jsou voděodolné. V létě se i obličej více potí a tím je větší šance, že se vám mohou produkty obtiskávat a rozmazávat. Pokud se vaše pokožka hodně mastí, jsou skvělým pomocníkem do kabelky matující ubrousky či papírky, které dnes vyrábí řada značek.

Co se týče rtěnek, odložte na chvíli matné syté rtěnky a zahalte své rty do jemně tónovaného balzámu nebo lesku.

Ať už zvolíte jakýkoliv make-up, nezapomeňte, že méně je více. Obzvlášť v parných letních dnech. :)

Foto kredit: archiv Make-Up Institute Prague

Fotografie

Komentáře