Odstranění tetování - jak se provádí a kdy nevzhledné tetování zmizí?

Kategorie: Tetování

Mojekrasa

Tetování se odstraňuje laserem. Neriskujte zjizvení tetování a využijte služeb renomovaných klinik estetické medicíny a lékařské lasery, které krátkými impulsy do kůže tříští barevné pigmenty na malé části. Na odstranění je třeba více sezení.

Co se v článku dozvíte

  • jak odstranění tetování probíhá
  • jaké lasery se na odstranění tetování používají
  • jakou bolestivost očekávat, jak se hojí rány a máte čekat jizvy
  • kdy je vhodná doba pro odstranění tetování
  • kdy si můžete pořídit nové tetování

Odstranění tetování laserem

• Pro odstranění všech typů tetování využijte moderní lékařské lasery

• Zkušený dermatolog zaručuje zlepšení vzhledu jizev po odstranění tetování

Špičkový lékařský laser na odstranění tetování

Lékařské lasery pro odstranění tetování jsou schváleny americkou FDA a mají medical CE certifikaci. Některé využívají až 7 vlnových délek a díky tomu odstraní každé barevné tetování. Nejmodernější lasery tetování odstraní během několika návštěv s minimem bolesti, bez krvácení a nezanechají na kůži žádné jizvy.

Popis ošetření, bolestivost, hojení a jizvy

V rukou zkušených dermatologů a specialistů odstranění tetování nebolí. Při ošetření se používá ke znecitlivění krémem s anestetikem, místo se chladí ledem, nebo se znecitliví přístrojem Z Cryo 6, který slouží k vyššímu úbytky tetovacího pigmentu, menší bolestivosti a rychlejšímu hojení. Nevzniknou vám prakticky žádné jizvy.

Za jak dlouho tetování zmizí a jaké jsou výsledky

Pro odstranění běžného tetování jsou zapotřebí 1 až 3 ošetření, u profesionálního tetování jsou potřeba 3 až 4 sezení, v extrémních případech 6 až 8 laserových ošetření. Pigmenty se nachází v několika vrstvách kůže pod sebou a laser je musí postupně rozbít. Mezi sezeními je třeba dodržet pauzu 6 týdnů pro regeneraci.

Vhodný laser pro odstranění barev

K celkovému odstranění tetování jsou vhodné lasery StarWalker, které si poradí i s těžko odstranitelnými světlými barvami a permanentním make-upem. Výborných výsledků lze dosáhnout i s laserem AlexLAZR, zejména kombinovaným rubínovým laserem Nd:YAG laser Q-Plus, který vysílá až 3 vlnové délky.

Na odstranění tetování si rezervujte pár měsíců

Lasery fungují na principu rozstřelení tetovacího barviva na mikroskopické částečky, které jsou pomocí buněk – makrofágů z pokožky odstraněny. Nejlépe se odstraňuje černá, nejhůře barevné a světlé odstíny. Starší inkoust se odstraňuje snáz. Cena sezení se pohybuje od 1 000 do 5 000 korun podle rozsahu tetování.

Vhodná doba na odstranění tetování a doba hojení

Asi 5 až 7 dní se kůže odlupuje, může se objevit otok a zarudnutí. Úplné zhojení je za 7 až 21 dní. Oblast udržujte v suchu a čistotě, mažte hojivým krémem, vynechejte saunu, bazén a wellness a proti UV záření použijte opalovací krém s SPF faktorem 50+, jinak hrozí pigmentace a jizvy. Vhodné období je podzim a zima.

Výhodou je možnost nového tetování za několik týdnů

Po laserovém ošetření si na dané místo můžete dát nové tetování. K zesvětlení tetování kvůli překrytí novým stačí méně ošetření než pro kompletní odstranění. Počkejte minimálně 6 až 8 týdnů do úplného zhojení pokožky, nejlépe 2 měsíce.

Indikace a kontraindikace

Odstranění tetování laserem je vhodné pro všechny typy tetování. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám, při oparu, akutní viróze, bakteriální infekci, zánětech pokožky, onkologickém onemocnění a podezření na maligní kožní nádor. Recenze a zkušenosti klientů jsou příznivé a odstranění tetování laserem je vysoce účinné.

Zaujalo vás ošetření pleti se skvělými účinky? Hledáte kosmetický salon či kliniku estetické dermatologie, kam zajít na odstranění tetování laserem či odstranění PMU?

Mohlo by vás zajímat

Komentáře