Souboj tekutých rtěnek – Bourjois vs. Shiseido - recenze produktů

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

S tekutými rtěnkami se přímo roztrhl pytel. Máte možnost si vybírat jak z levnější, tak dražší cenové kategorie. My jsme si pro vás dnes připravili srovnání zástupce drogerie i luxusu. Tekuté rtěnky zažívají několik posledních let opravdový boom. A není divu. Hlavní výhodou je jejich nepřekonatelná výdrž, která vyhovuje jak školou povinným, tak pracujícím. Díky tomu nemusíte rtěnku tolikrát opravovat během dne a ona vám vydrží ve skvělém stavu klidně do večera.

Zároveň nebývají tolik hutné, jako klasické rtěnky krémové, a díky vloženému aplikátoru je nanesete přesněji i bez štětečku.

Bourjois Rouge Laque je tekutou rtěnkou, která slibuje nejen oslnivou výdrž, ale také péči a zářivý lesk. Odstín, který jsme testovali, se jmenuje 02 Toute Nude. Jedná se tedy o přirozenější odstín, ovšem nedá se říct, že by rty nezvýraznil. Jak můžete vidět, barva nejlépe připomíná přirozený načervenalý odstín rtů, jen o něco výraznější. Díky tomu opravdu přirozeně zkrášlí vaše rty a pomůže jim dodat hezčí a upravenější tvar. Klasickým pěnovým aplikátorem se barva nanáší pohodlně a díky lehké konzistenci je rtěnka i pohodlná. Obtiskává se? Obtiskává, ale opravdu jen trochu. Co se týče výdrže, zvládnete s ní pití i menší svačinu a bude vypadat stále dobře. Co jsem uvítala byl fakt, že se rty po celodenním nošení necítily vysušené a utrápené.

Shiseido Lacqueur Rouge je také francouzská značka jako Bourjois, ale už přeci jen z luxusnější cenové kategorie. Co se týče aplikátoru, ten je menší a má ostřejší špičku, než u tekuté rtěnky Bourjois. To je výhodné, protože jste tak mnohem přesnější a méně hrozí, že přetáhnete. Odstín RD215 je skutečná nude, neutrální béžová, ideální ke kouřovým očím nebo výrazným linkám. Slušet bude světlejší a středně světlé pleti, na opálenější pokožce by vypadal příliš mrtvolně. Rtěnka chvíli po aplikaci zasychá do tenké vrstvy, která je ovšem na rtech příjemná. Zároveň ale zůstává mírně lesklá, zatímco Bourjois zasychá spíše do matu. Výdrž je však srovnatelná.

Která je tedy lepší? To se jednoznačně říci nedá, obě mají něco do sebe a doporučuji se spíš orientovat podle odstínu. Shiseido má určitě pohodlnější aplikátor a hezčí luxusnější balení, Bourjois ale stran použití a vlastností nijak zvlášť nezaostává. Ať tak či tak, tekutá rtěnka je skvělou volbou pro vaši kabelku, která vám ušetří čas i starosti.

Děkujeme www.elnino.cz za poskytnutí produktů do recenze.

Fotografie

Komentáře