SPA na krok od nebe

Kategorie: Na slovíčko

Mojekrasa

Může mít luxusní hotel rodinnou atmosféru? Dá se umístit hotelové wellnes jinam než do sklepa? A může ředitelka hotelu zaskočit v kuchyni? Na všechny tři otázky by obvyklá odpověď zněla ne. To by ale The Emblem Hotel Prague, o němž je řeč, nesměla šéfovat Helena Valtrová.

Jste vystudovaná právnička, jak jste se dostala k vedení hotelu?

Mým kariérním snem bylo pracovat jako právnička pro Evropskou komisi. Když jsem dokončila studium v Londýně, tři roky jsem pracovala v Česku na Státním fondu životního prostředí, ale zjistila jsem, že to není pro mě.

Český úřad se ale s Evropskou komisí nedá moc srovnat. Třeba by se vám v Bruselu nakonec líbilo.

Rychle mi spadly růžové brýle. Došlo mi, že když chce člověk prosadit něco dobrého, trvá to hrozně dlouho a je to velmi složité – a nakonec je vůbec těžké prosadit cokoli podle sebe. Moje představa, že teď přijde Valtrová a všechno bude klapat, byla naivní. A naopak si myslím, že v Bruselu by to bylo ještě složitější. Ve zlomové chvíli se mí rodiče rozhodli rozšířit svoje podnikatelské zájmy a nabídli mi nejprve vést jiný menší hotel v centru Prahy a později rozjet od nuly The Emblem Hotel. Té šance jsem se chopila.

Hotel funguje už deset let, zvládl i covidové roky. Pořád ještě byste byla s to zaskočit ráno v kuchyni, kdyby si servírka zlomila nohu?

Ano, pokud by nastala nějaká krize, udělám to. Ale postupem času jsem se obklopila skvělými manažery, na které je spolehnutí, naučila jsem se delegovat práci a hlavně jim důvěřovat, že ji dobře odvedou. Takže, což bych si rozhodně nepřála, pokud si někdo náhodou zlomí nohu, věřím, že mně už volat nebudou. Hodně se samozřejmě změnilo i nedávným narozením mého syna. Nemůžu a nechci pracovat šestnáct hodin denně.

Co ještě jste se během let šéfování naučila?

S manažersko-ekonomickým uvažováním, revenue managementem a dalšími věcmi mi hodně pomohl můj táta, který léta zastával vedoucí pozice. Klíčové je ovšem umět také pracovat s lidmi. Co se toho týče, naučila jsem se jednu zásadní dovednost: nenechat se vytočit! Nebýt vztahovačná, emočně nenaskakovat na určité situace, být v klidu. To je postoj k nezaplacení.

Byla jste u toho, když se hotel plánoval. Jaká byla základní myšlenka?

Od začátku jsme chtěli být jiní. V pojetí pokojů i sdílených prostor, nabídkou služeb a wellness. Výběrem barev i materiálů jsme v interiérech chtěli vytvořit útulnou atmosféru a komfortní prostředí boutique hotelu – aby se tu hosté cítili jako doma, i když doma právě nejsou. Hotel tím, že má menší pokoje, láká hosty do sdílených prostor včetně několika oddělených místností, kde je soukromí. Ve spodní části máme privátní lounge, kde se hosté můžou dívat na televizi, číst si, povídat si, dát kávu. Pravidelně tam pro ně pořádáme happy hour s malým pohoštěním. Vždy tam přijde několik lidí z managementu a jejich výhradní starostí je věnovat se jim.

Existuje něco jako průměrný klient vašeho hotelu?

Nejčastěji k nám jezdí páry od pětatřiceti do pětapadesáti, za zážitky, za příjemnou dovolenou. Součástí našich služeb je nabídnout jim individuální program, doporučení, kam jít třeba do restaurace, na výstavu, za sportem, kulturou. Mít pro ně něco víc než hrad a Karlův most, když už jsou v Praze poněkolikáté. Leccos už nám prozradí v dotazníku, než přijedou, a pak se jim ještě jednotlivě věnujeme. Často se nám podaří i propojit hosty v jejich pracovních záležitostech, takže nahodile fungujeme i jako takové malé networkingové zázemí.

Je součástí tohoto konceptu i SPA v nejvyšším patře?

Ano, horní patro hotelu obvykle patří nejluxusnějším apartmánům. My jsme se rozhodli dát tuhle přidanou hodnotu našemu M SPA. Když hosté přijdou z rušného města, chceme jim nabídnou příjemné prostředí s privilegiem krásného výhledu na Prahu. Vzdušný prostor podpoří jejich uvolnění a odpočinek. Na terase máme privátní jacuzzi, které funguje i v zimě, kolem svíčky… Výhled na Pražský hrad a Petřín… Je to opravdu nádherné.

Jakou proceduru máte vy sama nejraději?

Nemám teď na vlastní rozmazlování moc čas, ale všem bych doporučila svíčkovou masáž. K proceduře se používají vonné svíčky s esencí z alpské protěže, horký vosk krásně prohřeje celé tělo a příjemně voní, takže funguje i aromaterape­uticky. Nově nabízíme i procedury s českým kaviárem nebo zlaté masky na oči a obličej, které lze aplikovat právě během této masáže.

Nabízíte i balíčky pro páry?

Ano, například tříhodinovou luxusní proceduru s masáží s názvem Top to toe, trochu jinou pro muže a pro ženy. Je to skutečně nevšední zážitek. Ostatně všechny služby wellness mohou být i pro páry, protože disponujeme místností pro párové procedury.

Jak vybíráte maséry a terapeuty a jak s nimi pracujete?

Samozřejmě velmi pečlivě. Kromě toho, že jsou skvěle jazykově vybaveni, mají zároveň ke klientům individuální a osobní přístup. Záležitosti týkající se wellness, například průběžné školení terapeutů a podobně, řeším hlavně s naší head terapeutkou.

Proč jste se rozhodli používat kosmetiku z francouzských Al­p?

Je to samozřejmá součást našeho konceptu – mít něco víc než bývá standard. Při výrobě luxusní kosmetiky Pure Altitude se používají výhradně alpské rostliny a minerály. Řadu produktů péče o pleť je možné si u nás zakoupit a pečovat tak o sebe i doma.

Do vašeho M SPA můžou přijít i návštěvníci, kteří v hotelu nejsou ubytovaní. To zní velmi lákavě.

Ano, veškeré služby, masáže, privátní terasu s vířivkou i wellness včetně sauny, páry, Kneippova chodníku a dalších vyžití je možné si zamluvit po předchozím objednání kterýkoli den v týdnu. Tři hodiny ve wellness area stojí 950 Kč, ale nabízíme i zvýhodněné roční vstupné se slevou na další procedury. Za 3100 korun nabízíme pro dvě osoby 60 minut jacuzzi včetně privátního pronájmu terasy, lahve prosecca a vstupu do wellness. Esenci pohody, kterou nabízíme, si tak může užít kdokoli zvenčí. Všechny informace máme na našich webových stránkách.

Fotografie

Komentáře